Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiuje – dar vienas atsisveikinimas su tenisu: paskutinį mačą sužaidė A.Cornet

Prancūzijos teniso veteranė Alize Cornet (WTA-106) antradienį atvirosiose Prancūzijos teniso pirmenybėse sužaidė paskutinį oficialų susitikimą savo karjeroje.
Amelie Maursemo ir Alize Cornet
Amelie Mauresmo ir Alize Cornet / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš keletą savaičių apie savo sprendimą užbaigti tenisininkės karjerą būtent gimtinėje vykstančiame „Roland Garros“ turnyre pranešusi A.Cornet pirmajame etape antradienį 2:6, 1:6 neprilygo kinei Qinwen Zheng (WTA-8).

Po finalinio taško centriniame Philippe Chatrier korte įvyko ir speciali pagerbimo ceremonija, kurioje dalyvavo ir kita šalies legendinė tenisininkė bei „Roland Garros“ direktorė Amelie Mauresmo.

Įdomu tai, kad profesionalės karjerą būdama vos 15-os A.Cornet 2005 metais pradėjo būtent Paryžiuje, kur pasiekė antrąjį etapą, o ten krito prieš jau minėtąją A.Mauresmo.

A.Cornet per savo karjerą WTA ture iškovojo 6 čempionės titulus, WTA reitinge pakilo iki 11-tos pozicijos, o „Didžiojo kirčio“ pagrindiniuose turnyruose iš viso sudalyvavo net 72 kartus, nusileisdama tik legendinėms seserims Williams.

34-erių tenisininkei priklauso ir „Grand Slam“ pasirodymų iš eilės rekordas moterų tarpe – tai net 69 iš eilės apsilankymai aukščiausios kategorijos turnyruose.

Geriausias prancūzės rezultatas „Didžiojo kirčio“ turnyruose buvo užfiksuotas 2022 metais, kai ji pasiekė pirmąjį ir vienintelį ketvirtfinalio etapą „Australian Open“.

Dvi bene ryškiausias karjeros pergales A.Cornet iškovojo Vimbldone, kuriame 2014 metais patiesė Sereną Williams, o 2022 m. – Igą Swiatek.

Atvirosiose Prancūzijos teniso pirmenybėse tenisininkė dar dalyvaus dvejetų bei mišriųjų dvejetų varžybose.

Priminsime, kad šiemet Paryžiuje paskutinį sykį varžėsi ir ATP turo žvaigždės Dominicas Thiemas bei Diego Schwartzmanas, kurie karjeras baigs arba šio sezono pabaigoje, arba kito pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas