Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 10

Pasakiškas Vimbldono debiutas – po amerikiečio kojomis krito ir S.Tsitsipas

Pirmą kartą karjeroje prestižiniame Vimbldono teniso turnyre dalyvaujantis Christopheris Eubanksas (ATP-43) pateikė dar vieną sensaciją ir žengė į pirmenybių ketvirtfinalį.
Christopheris Eubanksas
Christopheris Eubanksas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

27-erių amerikietis po penkių setų kovos 3:6, 7:6(4), 3:6, 6:4, 6:4 palaužė favoritu laikytą Stefanos Tsitsipą (ATP-5) iš Graikijos.

Iki šių metų visus keturis kartus Vimbldono atrankos neįveikęs 201 cm aukštaūgis žaidžia tikrą proveržio sezoną. Iš pradžių Majamyje jis pasiekė pirmą „Masters“ ketvirtfinalį, tuomet prieš savaitę Maljorkoje laimėjo pirmą ATP titulą, o dabar žengė ir į pirmą „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį.

14 iš 17 mačų ant žolės šiemet laimėjęs JAV tenisininkas toliausiai „Grand Slam“ turnyruose iki Vimbldono buvo nukeliavęs vos iki antrojo rato.

„Jaučiuosi taip lyg gyvenčiau sapne. Kad ir kaip nuvalkiotai tai skamba, bet stengiuosi koncentruotis ties kiekvienu maču. Galvoje užblokuoju viską iš išorės, kas galėtų mane išblaškyti. Pasiekti pirmą ketvirtfinalį yra siurrealu. Negaliu tuo patikėti“, – pasakojo susitikimo nugalėtojas.

Prieš turnyrą Majamyje antrajame ATP šimtuke įsitaisęs Ch.Eubanksas dabar kils į rekordinę 31-ąją poziciją ir labai realu, kad „US Open“ pirmenybėse turės skirstymą, o tai pirmuose etapuose leis išvengti aukščiau reitinguotų oponentų.

Priminsime, kad šiose pirmenybėse Londone amerikietis jau spėjo patiesti ir pirmą britų raketę Cameroną Norrie (ATP-13).

Ch.Eubankso varžovu ketvirtfinalyje bus taip pat pirmą kartą karjeroje šį etapą Vimbldone pasiekęs Daniilas Medvedevas (ATP-3).

Rusas 6:4, 6:2 pirmavo prieš Jiri Lehečką (ATP-37), o tuomet čekas pasitraukė dėl traumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas