Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Pasipiktinimas „Roland Garros“ vardiniais kvietimais – „Didžiojo kirčio“ čempionai liko už borto

Teniso visuomenė liko šokiruota po atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių „Roland Garros“ organizatorių sprendimo, kam turėtų atitekti šių metų turnyro vardiniai kvietimai.
„Roland Garros“
„Roland Garros“ / „Scanpix“ nuotr.

Likus vos 11 dienų iki Paryžiuje startuosiančio „Roland Garros“ teniso čempionato organizatoriai atskleidė tenisininkus, kuriems šiemet atiteko vardiniai kvietimai į pagrindinį turnyrą ir kvalifikaciją.

Vyrų tarpe tiesiai į „French Open“ pagrindą pateko prancūzai Alexandre Mulleris (ATP-109), Richardas Gasquet (ATP-113), Giovanni Mpetshi Perricardas (ATP-123), Haroldas Mayot (ATP-130), Terence'as Atmane (ATP-137) bei Pierre'as-Hugo Herbertas (ATP-140), taip pat australas Adamas Waltonas (ATP-111) ir amerikietis Nicolas Moreno De Alboranas (ATP-136).

Moterų sąraše – prancūzės Alize Cornet (WTA-99), Chloe Pacquet (WTA-133), Fiona Ferro (WTA-149), Jessika Ponchet (WTA-155), Elsa Jacquemot (WTA-158), Kristina Mladenovič (WTA-220), amerikietė Sachia Vickery (WTA-127) bei australė Ajla Tomljanovič (WTA-219).

Paskelbus pilną žaidėjų sąrašą kilo didelis teniso bendruomenės pasipiktinimas, kodėl užribyje buvo paliktos ATP ir WTA superžvaigždės, praeityje triumfavusios „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Neabejotinai didžiausias nusivylimas buvo dėl austro Dominico Thiemo (ATP-117), kuris praeityje net du kartus pasiekė „Roland Garros“ finalą, laimėjo „US Open“ pirmenybes, o visai neseniai paskelbė, kad šis sezonas jam yra paskutinis.

„Atsiprašau, bet D.Thiemo atvejis yra tiesiog neatleistinas. Visiška nesąmonė iš Prancūzijos teniso federacijos“, – savo sekėjams rašė garsus Portugalijos teniso žurnalistas Jose Morgado.

Austrijos tenisininkas vis dar galėtų patekti į „Roland Garros“ pagrindą, tačiau tam reikia, kad dėl traumų ar kitų priežasčių pasitrauktų bent penki žaidėjai iš pirminio dalyvių sąrašo. Greičiausiai „Domi“ teks žaisti kvalifikaciją.

Teniso žiūrovai atrankoje veikiausiai pamatys ir britę Emmą Raducanu (WTA-212), kuri laimėjo 2021-ųjų „US Open“, tačiau kur kas daugiau nepasitenkinimo kilo dėl „Grand Slam“ čempionių Simonos Halep (WTA-1149) ir Caroline Wozniacki (WTA-119).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki ir Simona Halep
AFP/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki ir Simona Halep

Pastarosios nesulaukė vardinių kvietimų nei į pagrindinį, nei į kvalifikacijos turnyrą, o tai reiškia, kad praleis atvirąsias Prancūzijos teniso pirmenybes.

Danė C.Wozniacki neužsiregistravo į atranką, o rumunė S.Halep to padaryti tiesiog neleidžia per žemas WTA reitingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius