Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 15

Paskutinė repeticija prieš „Roland Garros“: N.Džokovičius – A.Murray

Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas Andy Murray ir pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius sekmadienį susikaus antrame „Masters“ turnyro finale iš eilės. Serena Williams jau triumfavo moterų finale, o kas taps „Internazionali BNL d’Italia“ vyrų turnyro čempionu?
Romos „Masters“ pusfinalis: Novakas Džokovičius – Kei Nishikoris
Romos „Masters“ pusfinalis: Novakas Džokovičius – Kei Nishikoris / „Scanpix“ nuotr.

Net jei ir pralaimės, A.Murray galės pasigirti istoriniu pasiekimu. 3-čią vietą ATP reitinge užimantis tenisininkas yra pirmasis Didžiosios Britanijos atstovas „Atvirojoje eroje“, kuriam pavyko pasiekti „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro finalą.

Kadangi Romos „Masters“ turnyro aštuntfinalyje krito Rogeris Federeris, A.Murray kitą savaitę susigrąžins antrosios pasaulio raketės vardą, kurį laikinai prarado šį pirmadienį. Tai reiškia, kad „Roland Garros“ čempionate jis bus antras pagal skirstymą, tad su N.Džokovičiumi susidurti galės nebent finale.

29-erių metų brito puikūs rezultatai pastaruosiuose turnyruose yra akivaizdi jo patobulėjimo ant grunto pasekmė. Iki 2015 metų sezono ant šios dangos per visą savo karjerą A.Murray buvo iškovojęs 63 pergales ir patyręs 37 nesėkmes. Vis dėlto 2015 metais trečioji pasaulio raketė tarsi persimainė, o šį jo patobulėjimą vainikavo ir pirmi du titulai ant grunto Miunchene ir Madride.

Apskritai nuo 2015 metų ant raudonojo grunto A.Murray iškovojo 28 pergales, o pralaimėjo vos tris dvikovas. Šiemet geriausio Didžiosios Britanijos pasiekimai ant šios dangos yra ne ką menkesni – pusfinalis Monte Karle ir finalai Madride bei Romoje.

A.Murray „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro finale žais pirmą kartą. Iki šios savaitės geriausias jo rezultatas čia buvo 2011 metais pasiektas pusfinalis.

Jei sekmadienio finale A.Murray pavyks triumfuoti, savo „Masters“ serijos titulų kolekciją jis papildys dvyliktuoju trofėjumi. Apskritai geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas per visą savo karjerą yra iškovoję 35 ATP serijos turnyrų taures.

VIDEO: Rome 2016 Final Preview

Tuo tarpu N.Džokovičius sekmadienį sieks jau penktojo „Internazionali BNL d’Italia“ titulo. Geriausiam pasaulio tenisininkui Romoje iki šiol yra pavykę triumfuoti 2008, 2011, 2014 ir 2015 metais.

Jei 28-erių metų serbui pavyks antrą kartą iš eilės apginti čempiono titulą, jis taps pirmuoju tenisininku istorijoje, kuriam turnyruose pavyko uždirbti 100 milijonų dolerių.

N.Džokovičius Romoje tikisi iškovoti jubiliejinį – 30-ą – „Masters“ serijos titulą ir dar labiau atitrūkti nuo antrą vietą šiame sąraše užimančio R.Nadalio, kuris savo kolekcijoje turi 28-is tokius trofėjus.

A.Murray daug vilčių teikti neturėtų ir tenisininkų tarpusavio dvikovų santykis (N.Džokovičius pirmauja 23:9). Ant grunto N.Džokovičius 29-erių metų britą nugalėjo visus keturis kartus, o apskritai nuo 2013 metų Vimbldono finalo iš trylikos dvikovų trečiajai pasaulio raketei yra pavykę laimėti viso labo vieną.

Vis dėlto nederėtų pamiršti, jog vėlų šeštadienio vakarą geriausias pasaulio tenisininkas Kei Nishikorį įveikė tik po alinančios trijų valandų kovos. „Internazionali BNL d’Italia“ pusfinalyje N.Džokovičius susižeidė kulkšnį, o sekmadienio popietę atšaukė treniruotę.

VIDEO: Rome 2016 SF Highlights

N.Džokovičiaus ir A.Murray kova turėtų prasidėti apie 18.00 Lietuvos laiku.

Pirmename, kad praėjusią savaitę šie du tenisininkai susikovė „Mutua Madrid Open“ turnyro finale. Tąkart po trijų setų kovos pergalę šventė pirmoji pasaulio raketė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas