Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 13

Paskutinę šeimininkų viltį sudaužęs S.Tsitsipas žengė į pusfinalį Romoje

„Internazionali BNL d’Italia“ turnyras penktadienį prarado paskutinį savo herojų, kurį iš pirmenybių Italijos sostinėje Romoje išspyrė toliau įspūdingą formą ant grunto demonstruojantis Stefanos Tsitsipas (ATP-5).
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / „Scanpix“ nuotr.

Graikijos teniso superžvaigždė antrajame dienos ketvirtfinalyje 7:6(5), 6:2 įveikė italą Janniką Sinnerį (ATP-13), už kurio užnugario stovėjo ir sausakimša centrinio Romos teniso aikštyno korto publika.

Susitikimas baigėsi dviejų setų kovoje, tačiau užtruko net 2 valandas ir 24 minutes, o įspūdingai klostėsi pirmoji žaidimo partija, kurios nugalėtojui išsiaiškinti prireikė net 86 minučių.

S.Tsitsipui tai bus antrasis Romos „Masters“ turnyro pusfinalis jo karjeroje. Šią turnyro stadiją jis pasiekė ir 2019 m., o prieš metus krito ketvirtfinalyje.

Ant savo mėgstamiausios dangos spindintis 23-ejų graikas demonstruoja pavydėtiną stabilumą – triumfas Monte Karle, ketvirtfinalis Barselonoje, pusfinalis Madride ir mažiausiai pusfinalis ir čia, Romoje.

Kadangi vakar traumos pakirstas Rafaelis Nadalis patyrė pralaimėjimą, S.Tsitsipas po turnyro garantavo sau pakilimą į ketvirtą ATP reitingo poziciją, kuri gali būti labai svarbi traukiant „Roland Garros“ burtus.

Tai reiškia, kad jaunasis graikas bent iki pusfinalio tikrai išvengs Novako Džokovičiaus, tačiau ketvirtfinalyje įmanomas jo ir Carloso Alcarazo (ATP-6) mūšis. Rafos situacija atvirkštinė.

S.Tsitsipo varžovu pusfinalyje bus iki kaulų smegenų pažįstamas Alexanderis Zverevas (ATP-3), rezultatu 7:5, 6:2 įveikęs čilietį Christianą Gariną (ATP-45).

2017 metų Romos „Masters“ čempionas Saša su graiku šiemet susitiks jau trečią kartą ant grunto dangos. Kol kas abu tenisininkai pasidalijo po pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas