Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 01

Paskutinį karjeros turnyrą Paryžiuje žaidžiantis veteranas patiesė A.Murray

Du pastaruosius dešimtmečius vienu iš geriausių Prancūzijos tenisininkų buvęs Gillesas Simonas (ATP-188) žaidžia paskutinį karjeros turnyrą Paryžiuje, kur šią savaitę vyksta „Masters“ kategorijos turnyras „Rolex Paris Masters“.
Gillesas Simonas
Gillesas Simonas / „Scanpix“ nuotr.

Gruodžio pabaigoje savo 38-ąjį gimtadienį minėsiančiam prancūzui buvo prognozuojamas trumpas paskutinysis turnyras, tačiau išankstines prognozes paneigęs tenisininkas 2 valandų ir 52 minučių maratone galiausiai 4:6, 7:5, 6:3 nukovė Andy Murray (ATP-48) ir žengė į antrą etapą.

Antrajame sete kortų šeimininkas buvo ties prarajos riba, kuri reikštų ir karjeros pabaigą, kuomet pralaimėjo savo padavimus ir atsiliko 3:5. Visgi tuomet G.Simonas įjungė aukštesnę pavarą ir laimėjo kitus keturis geimus.

Lemiamoje partijoje dviem metais vyresnis prancūzas atrodė šviežesnis ir fiziškoje kovoje galiausiai patiesė tituluotąjį varžovą.

20 metų profesionaliai ATP ture rungtyniaujančiam G.Simonui tai buvo 503-oji pergalė. Paryžiuje jis varžosi net 17-ąjį kartą, o geriausias pasiekimas šiame turnyre buvo užfiksuotas 2012 metais – pusfinalis.

Tai buvo vos trečioji legendinio Prancūzijos tenisininko pergalė prieš A.Murray iš 19 bandymų. Škotas 2016 metais laimėjo „Rolex Paris Masters“ ir pirmą kartą tapo pirmąja pasaulio rakete.

Kitame etape G.Simono lauks oponentas, kuriam motyvacijos šiame turnyre tikrai netrūksta – tai Tayloras Fritzas (ATP-11), rezultatu 7:5, 6:2 susitvarkęs su Alejandro Davidovichiumi Fokina (ATP-32).

Amerikietis vis dar kovoja dėl patekimo į baigiamąjį metų turnyrą Turine, tačiau Paryžiuje jam reikia pasiekti bent jau finalą ir tikėtis kitų palankių rezultatų.

Sensacingą nesėkmę pirmajame turnyro etape italas Jannikas Sinneris (ATP-12), kuris 2:6, 3:6 buvo sutriuškintas šveicaro Marco-Andrea Hueslerio (ATP-61).

VIDEO: Murray vs Simon in Epic; Fritz, Sinner, Cilic Feature | Paris 2022 Day 1 Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas