Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 30

Paskutinį turnyrą sužaidusiam 41-erių tenisininkui – speciali žinutė iš R.Nadalio

Vienas geriausių pastarųjų dešimtmečių Ispanijos tenisininkų Feliciano Lopezas (ATP-634) užbaigė profesionalo karjerą gimtinėje vykusiame ATP 250 serijos turnyre „Mallorca Championships“.
Feliciano Lopezas su savo šeima
Feliciano Lopezas su savo šeima / „Scanpix“ nuotr.

Maljorkoje vykstančių teniso pirmenybių ant žolės ketvirtfinalyje F.Lopezas 2:6, 4:6 neprilygo vokiečiui Yannickui Hanfmannui (ATP-48) ir sužaidė paskutinį mačą profesionalo karjeroje.

Rugsėjo mėnesį savo 42-ąjį gimtadienį minėsiantis ispanas gali didžiuotis savo pasiekimais teniso aikštelėje.

Dar 1997 metais karjerą ATP ture pradėjęs „Feli“ iškovojo 7 ATP vienetų titulus, užkopė iki 12-osios pozicijos ATP reitinge, pasiekė keturis „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalius (trys iš jų – Vimbldone) ir vien iš pasiekimų turnyruose uždirbo daugiau nei 18 milijonų JAV dolerių.

Tenisininkas dar labiau suspindo žaisdamas dvejetuose, kuomet 2016 m. laimėjo „Roland Garros“, o taip pat ir komandinėse varžybose, kai su Ispanija net keturis kartus tapo Daviso taurės čempionu.

F.Lopezas – netradicinis Ispanijos teniso atstovas. Jei dauguma žaidėjų iš šios valstybės yra tikri grunto dangos ekspertai, tai veteranas vietą po saule išsikovojo nuostabiai žaisdamas ant greitų dangų.

Ispanas tarp savo tautiečių yra nepralenkiamas pagal pergales ant žolės, savo sąskaitoje turėdamas 87 laimėjimus. Palyginimui, antroje vietoje esantis legendinis Rafaelis Nadalis turi 76.

Puikų padavimą turintis „Feli“ šią savaitę Maljorkoje pagal per karjerą atliktus ace'us pralenkė dar vieną legendą Goraną Ivanisevičių ir dabar rikiuojasi ketvirtas, į priekį užleisdamas tik tokius kolegas kaip Johnas Isneris, Ivo Karlovičius ir Rogeris Federeris.

Maljorkoje su tenisu patyręs teniso vilkas atsisveikino su trenksmu, įveikdamas tikrai pajėgius oponentus Maxą Purcellą (ATP-62) ir Jordaną Thompsoną (ATP-71).

Pirmojo rato susitikimą stebėjo ir pats R.Nadalis, kuris negalėjo sudalyvauti paskutiniajame Feliciano mače, tačiau pasiuntė labai šiltą palinkėjimą savo geram bičiuliui.

„Sveikinu, turėjai tiesiog nuostabią karjerą. Tu įgyvendinai savo vaikystės svajonę save maksimaliai atiduoti sportui, kurį taip myli. Tu buvai išsiskiriantis tenisininkas šiame labai konkurencingame teniso pasaulyje. Tu nusipelnei visko, ką pasiekei per visus šiuos metus. Iš asmeninės pusės galiu tik pasveikinti“, – kolegai dėkojo Nadalis.

F.Lopezui priklauso ir daugiausiai iš eilės sužaistų pagrindinių „Grand Slam“ turnyrų rekordas – net 79. Ši neįtikėtina serija prasidėjo dar 2002-ųjų „Roland Garros“ ir baigėsi lygiai po 20 metų tame pačiame turnyre.

„Tapau kitokiu tenisininku nei mano tautiečiai, tačiau nesistengiau būti skirtingu. Užaugau kaip ir dauguma ispanų – ant grunto, tačiau dėl savo padavimo ir žaidimo stiliaus viskas gavosi natūraliai. Labai didžiuojuosi tuo, kad nepraleidau nė vieno “Didžiojo kirčio„ turnyro net 20 metų ir palikau gerą įspūdį tiek kitiems tenisininkams, tiek ir savo artimiesiems“, – kalbėjo jis.

Toli nuo teniso F.Lopezas nesitrauks – jis ir toliau išlieka Madrido „Masters“ pirmenybių direktoriumi, o šiemet tokias pat pareigas užims ir Daviso taurės turnyre. Vimbldono metu buvęs tenisininkas dirbs apžvalgininku.

VIDEO: Feliciano Lopez: Brilliant Shots & Best Moments From 26-Year Playing Career!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas