Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinis titanų susirėmimas – R.Nadalis dar sykį sužaidė prieš N.Džokovičių

Jau artimiausiu metu karjerą baigsiantis grunto karalius Rafaelis Nadalis (ATP-153) turėjo galimybę dar kartą pasivaržyti su amžinu savo varžovu Novaku Džokovičiumi (ATP-4).
Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis
Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Saudo Arabijoje vykusiame parodomajame turnyre „Six Kings Slam“ ispano ir serbo keliai susikirto dvikovoje dėl trečiosios vietos, kurią rezultatu 6:2, 7:6(5) laimėjo vis dar aukščiausiu lygiu žaidžiantis N.Džokovičius.

Rafos ir Nolė priešprieša ATP ture yra įvardijama kaip viena atkakliausių per visą teniso istoriją, o tą puikiai iliustruoja ir skaičiai – tai buvo jau 61-oji tenisininkų tarpusavio akistata, po kurios Serbijos atstovas padidino savo pranašumą iki 32:29.

Po dvikovos įvykusioje apdovanojimų ceremonijoje amžini priešai nestokojo geros nuotaikos bei vienas kitam žarstė komplimentus.

„Novakai, per pastaruosius 15 metų tu man padėjai pasiekti savo limitus. Be tavo indėlio aš greičiausiai nebūčiau tapęs tokiu tenisininku, kokiu esu dabar. Linkiu tau kuo didžiausios sėkmės ateityje. Man tai buvo visiškas svajonės išsipildymas ATP ture žaisti beveik 20 metų, turėti galimybę apkeliauti gražiausias pasaulio vietas ir sudalyvauti turnyruose, kuriuos dar būdamas vaikas stebėjau tik per televizoriaus ekraną. Negaliu pakankamai atsidėkoti už palaikymą, kurio sulaukiau per visus šiuos metus“, – kalbėjo Nadalis.

„Nepalik teniso, žmogau. Pasilik dar šiek tiek su mumis, – Rafai sakė Džokovičius. – Noriu pasakyti didelį didelį ačiū. Ne tik nuo savęs, bet nuo viso teniso pasaulio. Tavo palikimas tenisui bus tiesiog neapsakomas. Štai, praėjus 20 metų ir sužaidus daugiau nei 60 susitikimų mes vis dar stovime kartu didžiojoje teniso scenoje. Esi neįtikėtinas atletas ir neįtikėtinas žmogus. Jaučiu tau didžiausią pagarbą.“

Būtent N.Džokovičius ir R.Nadalis šiuo metu yra daugiausiai iškovojusių „Grand Slam“ trofėjų tenisininkų sąrašo viršūnėje. Serbas yra absoliutus rekordininkas su 24 titulais, ispano kraityje – 22.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis

38-erių R.Nadaliui tai buvo priešpaskutinis teniso turnyras, o savo legendinę karjerą tenisininkas užbaigs vilkėdamas Ispanijos rinktinės marškinėlius Daviso taurės finaliniame turnyre Malagoje.

Varžybų šeimininkų ketvirtfinalyje lauks Nyderlandai. Beje, sveikindamas kolegą su nuostabia karjera N.Džokovičius pažadėjo, kad taip pat atvyks į Rafos atsisveikinimo turnyrą.

Abiem tenisininkams už dalyvavimą „Six Kings Slam“ turnyre atiteks įspūdingos 1,5 mln. JAV dolerių premijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito