Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 06

Patirtimi ant grunto pasinaudojęs D.Thiemas įveikė kylančią JAV teniso žvaigždę

Portugalijoje vykstančiame ATP 250 turnyre „Millennium Estoril Open“ neabejotinai geriausią tenisą šiame sezone žaidžia Dominicas Thiemas (ATP-111), patekęs į pirmą ketvirtfinalį šiemet.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Aštuntfinalio etape ketvirtadienį „Didžiojo kirčio“ čempionas iš Austrijos netikėtai lengvai rezultatu 6:2, 6:2 sutriuškino amerikietį Beną Sheltoną (ATP-39).

Ant mėgstamiausios savo dangos, ant kurios pasiekė du „Roland Garros“ turnyro finalus ir laimėjo 10 ATP turnyrų, žaidęs D.Thiemas pasinaudojo savo patirtimi prieš šio paviršiaus pakankamai dar neištyrinėjusį varžovą.

„Domi“ oponento padavimus į žaidimą grąžindavo būdamas labai toli už galinės linijos ir tokia taktika absoliučiai išmušė amerikietį iš vėžių.

2020 metais „US Open“ pirmenybes laimėjusiam austrui tai pirmasis ATP ketvirtfinalis nuo praėjusių metų spalio, kai Antverpene jis nužygiavo iki pusfinalio.

„Kuo aukščiau atsimuša kamuoliukas, tuo man tai yra palankiau. Šiandien šiltos oro sąlygos buvo tiesiog puiku mano žaidimui. Nebuvo vėjo, kortai yra pakankamai sausi ir greiti, o tuomet ir paprasčiausiai užsukti kamuoliuką. Labai nekantrauju sulaukti savo ketvirtfinalio“, – kalbėjo dvikovos nugalėtojas.

20-mečiui Benui Sheltonui tai buvo tik antrasis oficialus karjeros mačas ATP ture ant grunto. Metų pradžioje amerikietis sensacingai pasiekė „Australian Open“ ketvirtfinalį, nors tik 2022 m. sezono antroje pusėje pradėjo žaisti profesionaliai ATP ture.

D.Thiemo varžovu kitame etape bus ketvirtoji turnyro raketė Roberto Bautista-Agutas (ATP-28) arba Quentinas Halysas (ATP-80).

Pergalė ketvirtfinalyje Austrijos teniso superžvaigždę sugrąžintų į geriausių pasaulio tenisininkų pirmąjį šimtuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas