Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 14

Pažeminimą iš WTA vadovo išgyvenusi ukrainietė patyrė panikos priepuolį ir pasitraukė iš turnyro

Ukrainos tenisininkė Lesija Tsurenko (WTA-95) atskleidė šokiruojantį dialogą su Tarptautinės moterų teniso organizacijos (WTA) pirmininku Steve'u Simonu ir dėl psichologinių bėdų pasitraukė iš Indian Velso turnyro Kalifornijoje.
Lesija Tsurenko
Lesija Tsurenko / „Scanpix“ nuotr.

Sekmadienio vakarą „BNP Paribas Open“ turnyre į centrinį kortą susirinkę aistruoliai laukė „Australian Open“ čempionės Aryno Sabalenkos (WTA-2) ir ukrainietės Lesijos Tsurenko pasirodymo, tačiau paskutinėmis minutėmis susitikimas buvo atšauktas.

33-ejų Ukrainos tenisininkė keletą valandų prieš dvikovą dar buvo pastebėta treniruočių kortuose atliekanti apšilimą, bet į aikštelę taip ir nežengė, o oficiali turnyro versija šį sprendimą grindė „asmeninėmis priežastimis“.

„Scanpix“ nuotr./Lesija Tsurenko
„Scanpix“ nuotr./Lesija Tsurenko

Visgi bendraudama su portalu „Big Tennis Ukraine“ ji atskleidė, kad prieš pat dvikovą patyrė panikos priepuolį, kuriam įtakos neabejotinai turėjo ir kiek anksčiau košmariškai pasibaigęs dialogas su WTA vadu Steve'u Simonu dėl rusų ir baltarusių tenisininkių dalyvavimo.

„Buvau visiškai šokiruota tuo, ką išgirdau. Jis man pasakė, kad pats nepalaiko karo, bet jei tai palaiko Rusijos ir Baltarusijos žaidėjai, tai yra tik jų nuomonė ir ji neturėtų manęs kažkaip paveikti.

Jis taip pat užtikrintai teigė, kad rusai bei baltarusiai sugrįš į olimpines žaidynes. Kalbėjo, kad tai yra teisingas sprendimas, kuriuo nebus pažeidžiami olimpiniai principai. Tai parodys, kad visi yra lygūs ir visi turi teisę dalyvauti olimpinėse žaidynėse.

Psichologiškai jaučiausi labai blogai jau praėjusiame mače, žaisti buvo labai sunku, o šiandien pablogėjo dar labiau. Visiškai palūžau. Tikiuosi, kad kitam turnyrui būsiu labai pasiruošusi“, – kalbėjo Tsurenko.

Be incidento neapsiėjo ir antrojo moterų Indian Velso turnyro rato dvikova, kurioje ukrainietė 2:6, 6:2, 6:2 palaužė kroatę Donną Vekič (WTA-23).

Pastaroji po susitikimo atsisakė paspausti ranką nugalėtojai. Internautai atkreipė dėmesį, kad D.Vekič tikriausiai buvo įsiutusi dėl varžovės nuolatinio laiko stabdymo ir nusiskundimų sveikata, nors aikštelėje atrodė normaliai.

Kaip paaiškėjo dabar, L.Tsurenko korte kentėjo ne nuo fizinių, bet psichologinių problemų.

Šios tenisininkės viena prieš kitą stojo ir prieš keletą savaičių Meksikoje, o ten D.Vekič pirmaujant 2:6, 5:0 mačas buvo nutrauktas dėl ukrainietės pasitraukimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas