Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 14

Pelnytas čempiono vardas – J.Sinneris laimėjo pirmą „Masters“ titulą Toronte

Italijos teniso šviesulys Jannikas Sinneris (ATP-8) geriausią karjeros savaitę ATP ture vainikavo pirmuoju „Masters“ kategorijos trofėjumi Toronte vykusiose pirmenybėse „National Bank Open Presented by Rogers“.
Jannikas Sinneris
Jannikas Sinneris / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Finale 21-erių tenisininkas užtikrintai 6:4, 6:1 sutriuškino Australijos atstovą Alexą De Minaurą (ATP-18).

Italijos teniso žvaigždei tai buvo trečiasis karjeros „Masters“ finalas. Iki šio turnyro jaunuolis buvo pralaimėjęs abu finalus Majamyje 2021 ir 2023 metais.

Kelyje link čempiono trofėjaus Toronte jis įveikė visą būrį puikių varžovų, pradedant nuo Matteo Berrettinio (ATP-38), tuomet be kovos pasitraukus Andy Murray (ATP-36), o taip pat palaužiant Gaelį Monfilsą (ATP-211) bei Tommy Paulą (ATP-13)

J.Sinneris tapo tik antruoju savo šalies tenisininku, kuriam pavyko iškovoti „Masters“ titulą. Šios kategorijos turnyrai yra rengiami nuo 1990-ųjų, o tokiu pat pasiekimu iš italų gali pasigirti tik Fabio Fogninis, tapęs čempionu 2019 m. Monte Karle.

Šiame sezone „Masters“ pirmenybėse Italijos teniso rinktinės lyderis yra sunkiai sustabdomas – 18 pergalių per 22 susitikimus. Jannikas kartu su Andrejumi Rubliovu (Monte Karlas) šiemet pirmą kartą kėlė „Masters“ karūną į viršų, o kitus keturis turnyrus pasidalijo Carlosas Alcarazas (Indian Velsas ir Madridas) bei Daniilas Medvedevas (Majamis ir Roma).

Kiek daugiau nei 1 milijoną JAV dolerių ir 1000 ATP reitingo taškų iškovojęs J.Sinneris ATP reitinge pakils į rekordinę šeštą poziciją.

A.De Minaurui atiteks 556 tūkstančiai JAV dolerių ir 600 ATP reitingo taškų, kurie tenisininką kilstels į taip pat rekordines aukštumas – 12-tą vietą.

Įdomu tai, kad praėjusią savaitę Toronte italas bei australas buvo porininkai dvejetų turnyre, tačiau didelės sėkmės ten nesulaukė ir buvo jau eliminuoti pirmajame etape.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas