Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 03

Pergalė iki rekordo: Serena Williams – „Roland Garros“ finale

Geriausią pasaulio tenisininkę Sereną Williams nuo istorinio pasiekimo teskiria viena pergalė. Nors „Roland Garros“ pusfinalyje 34-erių metų amerikietė karts nuo karto atrodė nepanaši į save, o prastokas judėjimas kėlė nerimą, tai pirmajai pasaulio raketei nesutrukdė iškovoti pergalės. Penktadienį vykusioje Atvirojo Prancūzijos čempionato pusfinalio dvikovoje S.Williams 7:6(9:7), 6:4 nugalėjo 58-ą pasaulio raketę Kiki Bertens.
Serena Williams
Serena Williams / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Serena Williams

Tai buvo antra tenisininkių tarpusavio dvikova. Pernai vykusiame „US Open“ čempionate pergalę taip pat šventė S.Williams.

Pirmojo seto pradžioje varžovės padavimus perpratusi K.Bertens netrukus pirmavo 5:3, tačiau šios persvaros neišsaugojo, o pratęsime turėjo pripažinti S.Williams pranašumą.

VIDEO: Gražus Serenos Williams taškas „Roland Garros“ pusfinalyje

Antrosios dalies antrame bei trečiame geimuose tenisininkės apsikeitė pralaimėtais padavimais, tačiau septintame geime pirmoji pasaulio raketė pasinaudojo dar vienu „break point’u“, kuris garantavo jos pergalę prieš 58-ą vietą WTA reitinge užimančią K.Bertens.

„Roland Garros“ pusfinalio dvikovoje geriausia pasaulio tenisininkė atliko 37 smūgius be atsako, padarė 31 neišprovokuotą klaidą ir laimėjo 62 procentus pirmųjų savo padavimų.

Sunkią pergalę iškovojusi S.Williams užsitikrino 1200 WTA reitingo taškų ir 1 milijoną eurų, o dėl „Roland Garros“ titulo amerikietė susikaus su jaunąja ispane bei ketvirtąja pasaulio rakete Garbine Muguruza, kuri 6:2, 6:4 nepaliko vilčių australei Sam Stosur.

34-erių metų pirmoji pasaulio raketė į „Didžiojo kirčio“ turnyrų finalą pateko jau 27-ą kartą. Primename, kad S.Williams „Roland Garros“ čempionate yra triumfavusi tris kartus – 2002, 2013 ir 2015 metais.

Jei JAV tenisininkei pavyks triumfuoti šiemet, ji iškovos 22-ą „Didžiojo kirčio“ titulą ir pagal šį rodiklį pasivys Atvirosios eros rekordininkę Steffi Graf. Apskritai per visą istoriją šios kategorijos turnyruose daugiausiai titulų – 24-is – yra pelniusi australė Margaret Court.

Įdomu, jog Atvirąjį Prancūzijos čempionatą daugiau nei tris kartus yra laimėjusios tik trys tenisininkės – Chris Evert (7), S.Graf (6) ir Justine Henin (4).

Nors K.Bertens, kuri yra pirma Olandijos tenisininkė nuo 1971 metų, žaidusi „Roland Garros“ pusfinalyje, patyrė nesėkmę, ji per daug liūdėti neturėtų. Jau kitą savaitę K.Bertens reitinge turėtų atlikti didelį šuolį ir iš 58-os vietos pakilti į rekordinę 27-ą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas