Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 15

Pergalės prieš N.Džokovičių įkvėptas ispanas pasiekė pirmą karjeros „Masters“ pusfinalį

Tikru netikėtumu visiems tapęs ispano Alejandro Davidovichiaus Fokinos (ATP-46) žygis „Rolex Monte Carlo Masters“ turnyre tęsiasi – Novako Džokovičiaus (ATP-1) skriaudikas jau prasibrovė į varžybų pusfinalį.
Alejandro Davidovichius Fokina
Alejandro Davidovichius Fokina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmajame penktadienio ketvirtfinalyje 22-ejų ispanas 2:6, 6:4, 6:3 palaužė amerikietį Taylorą Fritzą (ATP-13) ir užsitikrino vietą pirmajame karjeros „Masters“ serijos turnyro pusfinalyje.

Nedidukas 183 cm ūgio tenisininkas antrajame varžybų rate sukūrė neabejotinai didžiausią sensaciją eliminuodamas pirmą planetos raketę Novaką Džokovičių, tačiau tik ties serbu neapsistojo.

Ketvirtadienį A.Davidovichius Fokina susitvarkė su turnyro Marakeše čempionu Davidu Goffinu (ATP-46), o šįkart pademonstravo tvirtą charakterį ir sugrįžo dvikovoje prieš T.Fritzą, kuris pagal iškovotus ATP reitingo taškus šiame sezone yra net ketvirtas.

Praėjusiame sezone būtent Monte Karle ispanas pasiekė pirmą „Masters“ ketvirtfinalį, o sėkmingą grunto sezoną tuomet vainikavo ir pasiektu ketvirtfinaliu „Roland Garros“ pirmenybėse.

Po šio susitikimo centriniame „Court Rainier III“ korte įvyko antrasis ketvirtfinalio mūšis, kuriame paaiškėjo tenisininko iš Ispanijos varžovas.

Trijų setų trileryje išgyveno Grigoras Dimitrovas (ATP-29, rezultatu 6:4, 3:6, 7:6(2) palaužęs lenką Hubertą Hurkačą (ATP-14).

Bulgaras trečiajame sete atsiliko 4:5 ir jo oponentas jau padavė mačui, tačiau kantriai žaidęs tenisininkas išlaukė oponento klaidų ir vėl perėmė iniciatyvą, kuri leido dominuoti pratęsime.

Įdomu tai, kad ir pirmajame šių tenisininkų susidūrime viskas sprendėsi tiebreak'e, kurį identišku rezultatu laimėjo bulgaras.

G.Dimitrovas „Rolex Monte Carlo Masters“ turnyro pusfinalį pasiekia antrą kartą karjeroje – 2018 metais jį šiame etape sustabdė ne kas kitas, o grunto karalius Rafaelis Nadalis.

Nepaisant pralaimėjimo, toks grunto sezono startas H.Hurkačą turėtų nuteikti pozityviai. Greitų dangų ekspertas praėjusiame sezone ant grunto vos 1 mačą iš 5.

VIDEO: EPICS GALORE Featuring Tsitsipas, Zverev, Sinner & More! | Monte Carlo 2022 Quarter-Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas