Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pergales skinantis V.Gaubas įvardijo savo teniso idealus ir šių metų tikslus

Pirmoji Lietuvos teniso raketė Vilius Gaubas sparčiai renka pergales ir kyla Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitinge, bet 19-metis lietuvis dar turi neįgyvendintų tikslų šiems metams.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / Sauliaus Čirbos nuotr.

Gruodžio pabaigoje 20-ąjį jubiliejų švęsiantis šiaulietis džiugina Lietuvos teniso sirgalius viena pergale po kitos.

V.Gaubas prieš kiek daugiau nei savaitę Italijoje laimėjo pirmąjį karjeros „ATP Challenger“ serijos turnyrą.

Pirmadienį lietuvis debiutavo „Didžiojo kirčio“ turnyro atrankoje ir iš karto iškovojo pergalę, „US Open“ kvalifikacijos pirmajame etape pranokdamas oponentą iš Ispanijos.

Sauliaus Čirbos nuotr./Vilius Gaubas
Sauliaus Čirbos nuotr./Vilius Gaubas

Jau šįvakar V.Gaubas sieks antrosios pergalės atrankoje, kuri leistų jam atsidurtų per vieną žingsnį nuo pagrindinio „US Open“ turnyro.

ATP reitinge lietuvis užkilo jau iki 186-osios vietos, o netrukus turėtų šauti dar aukščiau. Ypač jei sugebės įveikti dar bent vieną varžovą Niujorke.

Bet su ATP svetaine kalbėjęs lietuvis sau kelia kitus tikslus likusiai sezono daliai.

„Vienas pagrindinių mano tikslų – prasibrauti į „Next Gen“ turnyrą, – sakė V.Gaubas. – Taip pat patekti į „ATP 250“ serijos turnyrą. Buvau pamiršęs apie tai, bet man tai labai daug reikštų.“

„Next Generation ATP Finals“ turnyras – tai kasmet rengiamas geriausių jaunųjų (iki 20 metų) teniso žaidėjų susidūrimas, kuris šiemet gruodžio 18-22 dienomis vyks Džedoje (Saudo Arabija). Į jį pateks aštuoni geriausi jaunieji tenisininkai. V.Gaubas tarp jų šiuo metu rikiuojasi septintas.

Nuo 2017 m. rengiamą turnyrą yra laimėjusios tokios dabartinės teniso žvaigždės kaip graikas Stefanos Tsitsipas, italas Jannikas Sinneris ir ispanas Carlosas Alcarazas. Jame dar nėra rungtyniavęs joks lietuvis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas

Savo ruožtu „ATP 250“ – žemiausios serijos ATP rango turnyras po „Didžiojo kirčio“, „Masters“ ir „ATP 500“ varžybų. Jo nugalėtojas gauna 250 ATP reitingo taškų, o tokių turnyrų per metus iš viso įvyksta 38.

V.Gaubas pasidalino ir daugiau minčių.

„Mano teniso idealai visada buvo Casperas Ruudas ir Dominicas Thiemas“, – sakė lietuvis.

C.Ruudas – vos šešeriais metais už lietuvį vyresnis norvegas, užpernai buvęs antroje ATP reitingo vietoje ir dusyk žaidęs „Didžiojo kirčio“ turnyrų finaluose.

D.Thiemas – aukščiausiai iki trečiosios vietos ATP reitinge pakilęs 30-metis austras, 2020 metais laimėjęs „US Open“, bet dėl traumų dabar iškritęs iš pirmojo geriausių planetos žaidėjų šimtuko.

„Twitter“ nuotr./Dominicas Thiemas ir Benjaminas Ebrahimzadehas
„Twitter“ nuotr./Dominicas Thiemas ir Benjaminas Ebrahimzadehas

„Savo lietuvį bičiulį Edą Butvilą pažįstu nuo tada, kai buvome 5-6 metų amžiaus. Dėl to turime itin artimą tarpusavio ryšį“, – apie ryšį su kitu talentingu Lietuvos žaidėju, šiuo metu esančiu 392-oje pasaulio vietoje, sakė V.Gaubas.

Jis pasidalino ir savo pomėgiais.

„Man patinka važinėti dviračiu pakrante. Mėgstu žaisti ir kompiuterinius žaidimus su savo lietuviais draugais. Labiausiai mėgstu „League of Legends“ žaidimą, tai – klasikinis pasirinkimas“, – šypsojosi V.Gaubas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?