Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 09

Pergalingai žolės sezoną atidariusio S.Tsitsipo laukia mūšis su A.Murray

Štutgarte (Vokietija) vykstančio ATP 250 serijos turnyro „BOSS OPEN“ ketvirtfinalyje teniso aistruolių laukia tikras desertas – Stefanos Tsitsipo (ATP-5) ir Andy Murray (ATP-68) akistata.
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / „Scanpix“ nuotr.

Tik ketvirtąją turnyro dieną savo pasirodymą Štutgarte pradėjusi pirmoji turnyro raketė iš Graikijos užtikrintai 6:3, 6:4 susitvarkė su 19-mečiu šveicaru Dominicu Strickeriu (ATP-200).

S.Tsitsipui tai buvo pirmoji pergalė ant žolės nuo 2019 metų. 2020-aisiais žolės sezonas buvo atšauktas, o praėjusiais metais Vimbldone jis jau pirmajame etape krito nuo Frances Tiafoe.

Greita žolės danga nėra paranki Graikijos teniso talento žaidimo stiliui, o tai geriausiai iliustruoja ir praeities rezultatai. Vimbldone jis pirmą etapą peržengė vienintelį sykį 2018 metais, kuomet pasiekė aštuntfinalį. ATP ture ant šios dangos S.Tsitsipas per 17 mačų iškovojo 9 pergales.

Iš viso graikui šiame sezone tai buvo jau 35-asis laimėjimas, o pagal šį rodiklį 23-ejų tenisininkas yra nepralenkiamas tarp savo kolegų.

Ketvirtfinalyje sustabdyti S.Tsitsipą sieks tikra teniso legenda Andy Murray. Pastarasis aštuntfinalyje 6:3, 7:6(4) susitvarkė su kazachu Alexanderiu Bubliku (ATP-42).

Tai bus antrasis skirtingų kartų teniso atstovų tarpusavio mūšis, kuris žada didelę intrigą. Pirmoje akistatoje praėjusių metų „US Open“ turnyre S.Tsitsipas laimėjo tik po penkių setų trilerio ant kietos dangos, tad ant žolės šansai beveik išsilygina – A.Murray yra dukart Vimbldono čempionas.

Tarp aštuonių stipriausių Štutgarte pateko ir nenuspėjamasis australas Nickas Kyrgiosas (ATP-78). Jis 6:7(4), 6:4, 6:3 palaužė penktą skirstymą turėjusį kartvelą Nikolozą Bašilašvilį (ATP-26).

Tiesa, ketvirtfinalyje Australijos teniso atstovo varžovu bus ne kaip prognozuota lenkas Hubertas Hurkačas (ATP-13), bet vengras Martonas Fucsovics (ATP-55), pateikęs nemenką sensaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas