Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pergalingas gimtadienis – N.Džokovičius turnyre Ženevoje pasiekė simbolinę žymą

Serbijos teniso legenda Novakas Džokovičius (ATP-1) savo 37-tąjį gimtadienį paminėjo iškovodamas pergalę Ženevoje vykstančiame ATP 250 serijos turnyre „Gonet Geneva Open“.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Vyrų vienetų varžybų aštuntfinalyje pirmoji pasaulio raketė rezultatu 6:3, 6:3 pranoko praėjusiame etape Andy Murray nuskriaudusį vokietį Yannicką Hanfmanną (ATP-85).

Pergalę iškovojęs N.Džokovičius ATP ture pasiekė ir simbolinę žymą – laimėjo jau 1100-tąjį kartą bei tapo tik trečiuoju tokiu tenisininku „Open Era“ laikotarpyje.

Daugiau laimėjimų per visą teniso istoriją už serbą yra iškovoję tik du tenisininkai – legendiniai Jimmy Connorsas (1274) ir Rogeris Federeris (1251).

Tiesa, net ir ganėtinai užtikrinta pergalė turėtų šiek tiek neraminti Serbijos teniso titano sirgalius – antrojo seto pradžioje atsilikdamas rezultatu 0:3 tenisininkas ir vėl susidūrė su fizinėmis problemomis, stigo koordinacijos.

Po susitikimo ATP reitingo lyderį su švente pasveikino turnyro organizatoriai, įteikdami tenisininkui tortą, o Nolei tik įžengus į kortą susitikimo pradžioje duoklę atidavė ir žiūrovai, užtraukdami gimtadienio dainą.

Serbo varžovas ketvirtfinalyje paaiškės ketvirtadienį, kuomet bus pratęstas Tallono Griekspooro (ATP-27) ir Deniso Šapovalovo (ATP-123) mačas. Kol kas pastarasis yra priekyje 7:6(7), 3:3.

Ženevoje pergalingai trečiadienį startavo ir antroji turnyro raketė Casperas Ruudas (ATP-7). 2021 bei 2022 metais čia triumfavęs norvegas 4:6, 6:2, 6:2 nugalėjo austrą Sebastianą Ofnerį (ATP-45).

Visgi netikėtą pralaimėjimą patyrė trečią skirstymą turintis Tayloras Fritzas (ATP-12), amerikietiškame derbyje 4:6, 6:4, 5:7 nusileidęs tautiečiui Alexui Michelsenui (ATP-65).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas