Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Permainingą dvejetų mačą laimėję kartvelai nustūmė lietuvius ant prarajos krašto

Vilniaus SEB arenoje vykstančioje Daviso taurės akistatoje – lemiamų kovų metas. Sekmadienį pirmieji į centrinį kortą 1,5 tūkst. žiūrovų akivaizdoje žengė Lietuvos ir Sakartvelo dvejetai.
Edas Butvilas
Edas Butvilas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvai atstovavo Edo Butvilo (ATP-638) ir Tado Babelio tandemas, o Sakartvelo garbę gynė Aleksandro Metreveli (ATP-882) ir Aleksandro Bakshi (ATP-904) duetas.

Permainingą akistatą po 2 valandų ir 26 minučių laimėjo kartvelai – 7:5, 4:6, 6:4.

Lietuvos ir Sakartvelo akistata prasidėjo šeštadienį, kai Vilius Gaubas (ATP-366) nusileido kartvelų lyderiui Sabai Purtseladzei (ATP-450), o Ričardas Berankis (ATP-248) užtikrintai pranoko Zurą Tkemaladzę (ATP-721).

Taigi po trijų susitikimų Sakartvelas pirmauja 2:1, o lietuviams norint įveikti oponentus privalu laimėti abu likusius vienetų susitikimus.

Netrukus į SEB arenos centrinį kortą žengs komandų lyderiai R.Berankis ir S.Purtseladzė. Po jų kausis V.Gaubas ir Z.Tkemaladzė.

Permainingame vienetų mače kartvelai du break pointus susikūrė jau trečiajame pirmojo seto geime, bet jų neišnaudojo. Vis dėlto galiausiai jiems pavyko pralaužti E.Butvilą ir T.Babelį seto pabaigoje, išnaudojus trečiąjį break pointą, ir užbaigti setą pergalingai – 7:5.

Lietuviai atsitiesė jau pačioje antrojo seto pradžioje, pirmuoju bandymu nubreikinę oponentus ir išsiveržę į priekį net 3:0.

Kartvelai susigrąžino iniciatyvą seto viduryje, kai „sausai“ laimėjo geimą paduodant lietuviams ir išlygino rezultatą (3:3).

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Tadas Babelis
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Tadas Babelis

Vis dėlto seto pabaigoje E.Butvilas ir T.Babelis įrodė savo pranašumą. Per paskutinius du geimus paduodant kartvelams lietuviai susikūrė šešis break pointus ir vieną iš jų išnaudoję nukėlė mačą į trečiąjį setą.

Jį mūsiškiai pradėjo puikiai – iškart išsiveržė į priekį 3:0, bet kartvelai į tai atsakė net penkiais iš eilės laimėtais geimais ir nustūmė lietuvius ant prarajos krašto – 5:3.

Savo padavimus laimėję lietuviai turėjo šansą išsigelbėti, kai paduodant varžovams užsidirbo break pointą, bet juo nepasinaudojo ir kartvelai sėkmingai užbaigė susitikimą.

E.Butvilo ir T.Babelio tandemas susikūrė net 15 break pointų, iš kurių išnaudojo tik tris. A.Metreveli ir A.Bakshi realizacija buvo kur kas geresnė – 4 iš 6 išnaudotų break pointų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas