Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 12

Pietų Afrikos Respublikos rinktinė Kaune tikisi atkaklios kovos

Šią savaitę Kaune prieš Lietuvos teniso rinktinę pergalės sieksiantys Pietų Afrikos Respublikos tenisininkai ir jų kapitonas yra tikri – lengvos pergalės tikėtis neturėtų nei vieni, nei kiti.
PAR teniso rinktinė
Lietuvos ir PAR teniso rinktinės / Lietuvos teniso sąjungos nuotr.

Šį savaitgalį Lietuvos rinktinę atstovaus Laurynas Grigelis, Lukas Mugevičius, Tadas Babelis ir nacionalinėje komandoje debiutuosiantis Tomas Vaišė.

Nors šįkart Pietų Afrikos Respublikos tenisininkai versis be Kevino Andersono, rinktinės treneris Marcosas Ondruska vis tiek kliaujasi turimais žaidėjais.

„Ravenas Klaasesnas yra nuostabus dvejetų žaidėjas. Tai bus pirmas kartas, kai jis žais mano vadovaujamoje rinktinėje, – sakė M.Ondruska. – Lloydas Harrisas bus pirmoji mūsų raketė. Jam dar tik 19-a metų. Labai talentingas ir agresyviai žaisti mėgstantis tenisininkas. Ruanas Roelofse’as taip pat puikus dvejetų žaidėjas, pastaruoju metu daug žaidė ant grunto. Tuckeris Vorsteris prie mūsų prisijungs rytoj. Jis taip pat yra puikios formos.“

Paklaustas, kaip vertina PAR rinktinės galimybes triumfuoti Kaune, M.Ondruska nesileido į speliones ir pranašavo atkaklų savaitgalį.

„Manau, kad laukia atkakli kova. Jei pažiūrėtume į reitingus, rinktinių žaidėjus skiria vos keliasdešimt pozicijų. Nemanau, kad tarp mūsų yra daug skirtumų. Viską pamatysime savaitgalį. Popieriuje mūsų galimybės lygios.“

Prieš kelis mėnesius Pietų Afrikos Respublikos rinktinė 5:0 nušlavė Liuksemburgo nacionalinę komandą, tačiau pirmoji PAR rinktinės raketė Lloydas Harrisas Kaune nesitiki nieko panašaus.

„Tą kartą mes žaidėme namie, – pabrėžė L.Harrisas. – Nemanau, kad dvikova su Lietuva bus lengva. Žaisime ant grunto, bus daug lietuvių sirgalių, tad aš tikiuosi labai atkaklios kovos.“

Savo ruožtu didžiausia dvikovos žvaigždė Ravenas Klaasenas, ATP dvejetų reitinge užimantis devintą vietą, kalbėti apie kovą su lietuviais nesivargino. Užuot daręs tai, 33-ejų metų afrikietis papasakojo apie savo dvejetų karjerą.

Lietuvos teniso sąjungos nuotr./Lietuvos ir PAR teniso rinktinės
Lietuvos teniso sąjungos nuotr./Ravenas Klaasenas

„Kaip ir visi, aukštumų norėjau siekti vienetuose. Tokiuose turnyruose žaidžiau labai ilgai, tačiau tai nepasiteisino – mano rekordinė vieta ATP reitinge buvo 208-a. Bėgant metams, kai man buvo 28-eri ar 29-eri, pajutau, kad turiu problemų su keliu. Turėjau rinktis: arba kažkaip adaptuotis, arba baigti karjerą.“

„Tuomet pamaniau, kad mano žaidimo stilius gali tikti dvejetams. Jau trejus ar ketverius metus žaidžiu tik dvejetų turnyruose, o rezultatai tik patvirtino, kad labiau tinku dvejetams.“

Ruanas Roelofse’as, kaip ir R.Klaasenas, prieš lietuvius žaidė ir prieš kelis metus Pietų Afrikos respublikoje. 138-oji pasaulio dvejetų raketė dvikovą su Rimvydo Mugevičiaus auklėtiniais tikriausiai norėjo kuo greičiau pamiršti.

Būtent R.Roelofse’ui reikėjo stoti į lemiamą kovą su Laurynu Grigeliu. Nors spardėsi kaip įmanydamas, 26-erių metų afrikietis antrosios Lietuvos raketės įveikti nepajėgė. Jų dvikova baigėsi L.Grigelio pergale 7:6 (7:5), 3:6, 7:6 (7:3), 6:4.

„Prisimenu tą dvikovą. Rodos, kad pralaimėjau po keturių setų kovos. Visi setai buvo įtempti. Tai buvo labai atkakli dvikova. Buvo smagu,“ – į skaudų pralaimėjimą ranka numojo R.Roelofse’as, kuris L.Grigeliui atkeršyti sieks šeštadienio dvejetų susitikime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas