Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 04

Pirmą barjerą peržengusio R.Berankio lauks buvęs Monterėjaus turnyro čempionas

Po nesėkmingai susiklosčiusio ATP 500 serijos turnyro Dubajuje lietuvis Ričardas Berankis (ATP-72) prarastus taškus ir pozicijas sieks susigrąžinti pirmą kartą šiemet dalyvaudamas „Challenger“ serijos turnyre Meksikoje – „Abierto GNP Seguros“.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“/AP nuotr.

Ketvirtoji turnyro raketė praleido pirmojo rato kovas, tačiau antrajame etape turėjo paplušėti iš visų jėgų. Mūsų tautietis po 1 valandą ir 28 minutes trukusios kovos rezultatu 7:5, 6:4 palaužė Japonijos talentą Shintaro Mochizuki (ATP-808).

Priminsime, kad 16-metis talentas praėjusiais metais laimėjo jaunių Vimbldoną, o pergalė pirmajame etape Monterėjuje jam buvo apskritai pirmoji karjeroje „Challenger“ ture.

Tiksliai pirmaisiais bandymais (71%) viso mačo metu padavinėjęs R.Berankis susitikimo pradžioje iš karto kėsinosi į varžovo padavimus ir trečiajame geime juos palaužė, o netrukus persvarą įtvirtino (3:1).

Visgi ilgai džiaugtis pranašumu bebaimis Japonijos atstovas mūsų tenisininkui neleido ir atsakė trijų laimėtų geimų serija bei atsidūrė arčiau pergalės sete (3:4).

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Shintaro Mochizuki
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Shintaro Mochizuki

Ričardui pavyko stabilizuoti situaciją ir išvengti pratęsimo. 11-ajame geime lietuvis vėl laimėjo varžovo padavimus ir be problemų „uždarė“ setą – 7:5.

Antrajame sete viskas klostėsi kiek paprasčiau, tačiau jaunasis S.Mochizuki pasirūpino, kad 736 vietomis ATP reitinge aukščiau stovintis oponentas nuolatos jaustų spaudimą.

R.Berankis laimėtų geimų iš eilės pratęsė iki šešių, kuomet dukart laimėjo varžovo padavimus (3:0), tačiau vieną iš break'ų japonas panaikino (3:2). Antroje seto dalyje Ričardas laimėjo keletą svarbių taškų ir iškovojo pergalę 7:5, 6:4.

Dvikovos statistika
R.Berankis S.Mochizuki
5 Neatremiami padavimai 2
0 Dvigubos klaidos 7
71% Pirmų padavimų % 54%
34/45 (76%) Laimėti pirmi padavimai 25/37 (68%)
9/18 (50%) Laimėti antri padavimai 13/31 (42%)
4/4 (100%) Break point'ai 2/6 (33%)
73 Visi taškai 58

Patekimas į turnyro aštuntfinalį 29-erių tenisininkui garantavo 8 ATP reitingo taškus ir 1720 JAV dolerių.

„Scanpix“ nuotr./Ernesto Escobedo
„Scanpix“ nuotr./Ernesto Escobedo

Dėl vietos ketvirtfinalyje lietuvis kausis prieš amerikietį Ernestą Escobedo (ATP-200), kuris netikėtai lengvai 6:1, 6:2 sutriuškino australą Jasoną Kublerį (ATP-235).

Tai bus pirmoji tenisininkų akistata. Privalu pažymėti, kad E.Escobedo 2016 metais Monterėjuje tapo stipriausiu turnyro tenisininku, o 2015 ir 2018 metais krito pusfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?