Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 25

Pirmą karjeros titulą ant žolės iškovojęs C.Alcarazas grįžta į ATP reitingo sostą

Londone vykusiose „Cinch Championships“ pirmenybėse Carlosas Alcarazas (ATP-2) tapo čempionu ir ir vėl sugrįš į pirmą ATP reitingo poziciją.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Ispanijos teniso sensacija finale užtikrintai 6:4, 6:4 nugalėjo Australijos atstovą Alexą De Minaurą (ATP-18).

Iki šios savaitės ant žolės paviršiaus C.Alcarazas buvo sužaidęs tik 6 mačus (4 pergalės ir 2 pralaimėjimai) ir visus juos tik Vimbldone, o dabar savo kraitį papildęs dar penkiais laimėjimais jau turi pirmąjį titulą ant žolės.

Nors šiuo metu teniso apžvalgininkai dar abejoja 20-mečio galimybėmis kautis dėl Vimbldono trofėjų, lyginant su „didžiuoju trejetu“ – Rafaeliu Nadaliu, Rogeriu Federeriu ir Novaku Džokovičiumi – ispanas pirmą trofėjų ant žolės iškovojo būdamas jauniausias.

Rogeris ir Rafa tai padarė būdami 21-erių, Nolė – jau 24-erių.

Apskritai C.Alcarazui tai jau 11-asis karjeros titulas ir penktasis šiame sezone – pagal šį rodiklį jaunuoliui prilygsta tik Daniilas Medvedevas (ATP-3). Iš 44 žaistų susitikimų šiemet jis laimėjo net 40.

Beveik 478 tūkstančius eurų ir 500 ATP reitingo taškų iškovojęs turnyro čempionas pirmadienį ATP reitinge ir vėl bus pirmas. Tiesa, persvara nuo N.Džokovičiaus – tik 80 taškų.

Po pergalės ispanas pabrėžė, kad didėlės įtakos Vimbldonui šis reitingo pokytis neturės. Jis yra visiškai teisus, kadangi bet kokiu atveju Carlitos ir Nolė potencialiai susitiktų tik didžiajame finale.

„Dabar ant žolės tikrai jaučiuosi geriau nei savaitės pradžioje, tačiau aišku tik viena – Novakas atvyksta į Vimbldoną ir bus favoritu. Žinoma, būti pirmam prieš turnyro pradžią suteikia papildomos motyvacijos, bet didelės reikšmės man tai neturi“, – kalbėjo Alcarazas.

Vicečempionu tapusiam A.De Minaurui iš viso atiteks 300 ATP reitingo taškų ir beveik 221 tūkst. eurų. Reitinge jis kils į 16-tą vietą ir dar labiau priartės prie asmeninio rekordo pakartojimo – 15-tos pozicijos.

„Scanpix“ nuotr./Alexas De Minauras ir Carlosas Alcarazas
„Scanpix“ nuotr./Alexas De Minauras ir Carlosas Alcarazas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas