Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmą kartą nuo A.Roddicko laikų – amerikietis žais „US Open“ finale

Pirmuosius du „US Open“ vyrų vienetų turnyro ketvirtfinalius laimėję Tayloras Fritzas (ATP-12) ir Frances Tiafoe (ATP-20) sudarys pusfinalio porą, kurios nugalėtojas pirmą kartą karjeroje žais „Didžiojo kirčio“ turnyro finale.
Tayloras Fritzas ir Frances Tiafoe
Tayloras Fritzas ir Frances Tiafoe / „Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu aukščiausiai reitinguotas amerikietis T.Fritzas keturių setų kovoje 7:6(2), 3:6, 6:4, 7:6(3) netikėtai parklupdė vokietį Alexanderį Zverevą (ATP-4) bei pirmą sykį užsitikrino teisę žaisti „Grand Slam“ pusfinalyje.

Iki šio susitikimo 26-erių tenisininkas buvo pralaimėjęs visus keturis žaistus „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalius.

„Jausmas nerealus. Pastaraisiais metais turėjau nemažai šansų peržengti ketvirtfinalio barjerą, tačiau būtent šiandien jaučiau, kad viskas bus kitaip. Tikėjau, kad būtent dabar atėjo laikas žengti žingsnį į priekį. Labai sunkiai dirbau ties savo žaidimu ir tai atsipirko“, – kalbėjo Fritzas.

T.Fritzo varžovu pusfinalyje bus geras tenisininko bičiulis bei tautietis Frances Tiafoe (ATP-20). Pastarasis rezultatu 6:3, 6:7(5), 6:3, 4:1 pirmavo prieš bulgarą Grigorą Dimitrovą (ATP-9), kuomet šis pasitraukė dėl šlaunies traumos.

26-erių tenisininkui tai bus antrasis karjeros „US Open“ pusfinalis – F.Tiafoe tapo pirmuoju amerikiečiu nuo 2000-ųjų, kuris Niujorke šį etapą pasiekė bent du kartus.

„Scanpix“ nuotr./Andy Roddickas
„Scanpix“ nuotr./Andy Roddickas

Jau tikrai turėdami bent vieną finalininką amerikiečiai gali lengviau atsikvėpti – 15 metų trukęs laukimas pagaliau baigėsi.

Paskutinį kartą „Didžiojo kirčio“ finale JAV atstovavo legendinis Andy Roddickas, kuris varžėsi 2009-ųjų Vimbldono tituliniame mače prieš Rogerį Federerį.

Būtent A.Roddickas ir yra paskutinis amerikietis, kuris žaidė „US Open“ finale, o tai įvyko dar 2006 metais. Buvusi pirmoji pasaulio raketė išlieka ir paskutiniuoju savo šalies tenisininku, laimėjusiu „Didžiojo kirčio“ turnyrą – 2003 m. Niujorke.

Įdomu ir tai, kad dar 2005 m. paskutinį kartą „Grand Slam“ pusfinalyje varžėsi du amerikiečiai – tai buvo Robby Ginepri ir Andre Agassi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas