Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 15

Pirmą mačą kaip WTA reitingo karalienė žaidusi I.Swiatek pralaimėjo tik vieną geimą

Penktadienį startavo moterų komandinio turnyro „Billie Jean King Cup“ pasaulio grupės kvalifikacinės varžybos, kuriose savo šalies garbę gynė ir nauja pirmoji planetos raketė Iga Swiatek.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Pirmadienį pirmą kartą oficialiai į WTA reitingo viršūnę užkopusi Lenkijos talentė 6:1, 6:0 nepasigailėjo rumunės Mihailos Buzarnescu (WTA-123).

20-metei tenisininkei tai buvo net 18-oji pergalė iš eilės. Nors mėgstamiausios dangos grunto sezonas jai dar tik prasidės, I.Swiatek demonstruoja tiesiog fantastišką tenisą ant kieto paviršiaus.

„Didžiojo kirčio“ čempionė laimėjo turnyrus Dohoje, Indian Velse ir Majamyje, o dabar Radome (Lenkija) vykstančiame kvalifikaciniame etape sieks iškovoti savo šaliai bilietą į „Billie Jean King Cup“ turnyro finalus.

Iki jų Lenkijos rinktinei trūksta vos vienos pergalės per likusius tris susitikimus, kadangi penktadienį pergalė šeimininkams padovanojo ir Magda Linette (WTA-58), rezultatu 6:1, 4:6, 6:2 įveikusi Iriną-Camelią Begu (WTA-63).

Intriguojanti akistata vyksta Prahoje, kur šeimininkės čekės po pirmosios dienos pasidalijo po pergalę su tenisininkėmis iš Didžiosios Britanijos.

2019 metų „Roland Garros“ vicečempionė dar kartą pademonstravo savo pranašumus ant grunto ir net 6:1, 6:0 sutrypė Harriet Dart (WTA-101).

Tuomet savo pirmą mačą profesionalės karjeroje ant šios dangos stojo žaisti ir „US Open“ sensacija Emma Raducanu (WTA-12), kuri nebuvo laikoma favorite, tačiau vis tiek 7:5, 7:5 palaužė Terezą Martincovą (WTA-50).

Kitose akistatose – mažiau intrigos. Kazachstanas 2:0 pirmauja prieš Vokietiją, Italija tokiu pat rezultatu pranoksta Prancūziją, o Ispanija yra vienu tašku nuo pergalės prieš Nyderlandus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas