2022 03 23

Pirma pasaulio raketė būdama vos 25-erių baigia karjerą: kodėl?

Geriausia savo sporto šakos žaidėja Ashleigh Barty palieka tenisą.
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty / „Scanpix“ nuotr.

A.Barty – pirmąją vietą pasaulio moterų reitinge užimanti tenisininkė. Sausio mėnesį ji savo šalyje laimėjo vieną svarbiausių metų turnyrų „Australian Open“, o trečiadienį paskelbė, jog palieka tenisą ir imasi kitų darbų.

„Buvo sunku, – priimdama sprendimą, kalbėjo sportininkė. – Bet aš žinau, kad tai yra teisingas žingsnis, ir tai mane labiausiai guodžia. Džiaugiuosi taip pasirinkusi.“

A.Barty, kuriai kitą mėnesį sukaks 26 metai, „Instagram“ tinkle paskelbė vaizdo įrašą, kuriame apie savo sprendimą pranešė kalbėdama su savo tautiete Casey Dellacqua. Ji taip pat yra buvusi tenisininkė ir viena geriausių Ashleigh draugių. Prieš keletą metų abi merginos žaidė viename dvejete.

A.Barty pranešė, kad surengs ir spaudos konferenciją.

„Esu labai dėkinga už viską, ką man davė tenisas – jis man suteikė visas mano svajones ir dar daugiau, tačiau žinau, kad dabar atėjo laikas pasitraukti, siekti kitų svajonių ir padėti raketes į šalį“, – šypsodamasi kalbėjo pajėgiausia planetos tenisininkė.

Tai yra trečias kartas, kai A.Barty traukiasi iš profesionalaus teniso, bet pirmasis, kai ji paskelbia apie pasitraukimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas