Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 01 29

Pirmas kartas: A.Zverevas žais „Didžiojo kirčio“ turnyro pusfinalyje

Buvo tik laiko klausimas, kada 11 ATP turnyrų trofėjų, tarp jų – ir 2018 m. baigiamojo sezono turnyro nugalėtojo prizą, – savo sąskaitoje turintis Alexanderis Zverevas (ATP-7) iššaus ir „Didžiojo kirčio“ turnyre. Panašu, kad tas metas atėjo dabar – vokietis „Australian Open“ ketvirtfinalyje 1:6, 6:3, 6:4, 6:2 nugalėjo praeityje šias varžybas laimėjusį Staną Wawrinką (ATP-15) ir pirmą kartą žais vieno iš „Didžiojo kirčio“ turnyrų pusfinalyje.
Alexanderis Zverevas
Alexanderis Zverevas / „Scanpix“ nuotr.

Nė vieno seto iki ketvirtfinalio nepralaimėjęs A.Zverevas slogiai pradėjo akistatą su S.Wawrinka, kai dvi jo klaidos lėmė du šveicaro išnaudotus break-pointus ir vos per 26 minutes pralaimėtą setą.

Tačiau vokietis pademonstravo, kad gali atsitiesti būdamas sunkioje situacijoje.

Antrajame sete A.Zverevas pakeitė taktiką ir ėmė žaisti didelės rizikos tenisą, siekdamas, kad kiekvienas taškas užtruktų kuo trumpiau.

Tai pasiteisino – jo taškus per pirmuosius padavimus procentas išaugo nuo 61 iki 90, o padidėjęs spaudimas lėmė, kad S.Wawrinka neatsilaikė ir paduodamas pats bei klysdamas triskart dažniau už varžovą pralaimėjo antrąjį setą.

Trečiojo seto pradžioje abu tenisininkai apsikeitė laimėtais varžovo padavimais, o A.Zverevas tą pakartojo penktajame geime, kai po 20 smūgių apsikeitimo S.Wawrinka paleido kamuoliuką į tinklą.

Šveicaro pasitikėjimas savimi ir jėgos po šio pralaimėto taško vis labiau seko. Jis nebepasipriešino varžovui trečiajame sete, o galiausiai per 39 minutes pralaimėjo ir ketvirtąjį, užleisdamas jį link pirmojo pusfinalio karjeroje.

„Po pirmojo seto jau maniau, kad su žiniasklaida reikės kalbėti apie priežastis, kodėl pralaimėjau per tris setus, – po pergalės juokavo A.Zverevas. – Sugebėjau apversti viską aukštyn kojomis, antrajame sete išaugo ir mano energija. Nebuvau pratęs prie jo padavimų, tačiau sugebėjau tą padaryti. Ačiū Dievui, viskas pavyko.“

Pusfinalyje vokiečio laukia nelengvas iššūkis – pirmoji pasaulio raketė Rafaelis Nadalis arba austras Dominicas Thiemas (ATP-5).

Kitame pusfinalyje varžysis Novakas Džokovičius (ATP-2) ir Rogeris Federeris (ATP-3).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas