Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 08

Pirmas kartas „US Open“ istorijoje – ketvirtfinalyje žais trys mamos

To „US Open“ turnyre dar nebuvo – turnyro ketvirtfinalyje žais net trys vaikus jau auginančios tenisininkės.
Serena Williams
Serena Williams / „Scanpix“ nuotr.

Rekordinio 24-ojo „Didžiojo kirčio“ trofėjaus siekianti Serena Williams (WTA-8) nelengvai perlipo aštuntfinalio barjerą. Amerikietė po 2 valandų ir 29 minučių kovos 6:3, 6:7(6), 6:3 nukovė graikę Marią Sakkari (WTA-22), kuriai buvo pralaimėjusi prieš kelias savaites.

S.Williams atsirevanšavo varžovei už pralaimėjimą rugpjūtį „Western & Southern Open“ turnyre, kai M.Sakkari ją išmetė aštuntfinalyje.

Nelengva kova šešiskart „US Open“ nugalėtojos laukė ir šįkart. Graikė jau pirmajame geime paduodama smogė varžovei trimis neatremiamais padavimais, o ginklų nesudėjo net ir po pralaimėto seto bei atsitiesė antrajame laimėdama tie-breaką.

M.Sakkari iniciatyvą išlaikė ir trečiajame sete, kai buvo perėmusi varžovės padavimus ir, atrodė, artėjo prie pergalės, bet 38-erių S.Williams galiausiai perlaužė susitikimo eigą ir šešis iš paskutinių septynių geimų pasiekė pergalę.

„Tiesiog koviausi, – po laimėjimo sakė Serena. – Ji žaidė labai gerai ir agresyviai, tad žinojau, jog turiu jai nenusileisti.“

JAV teniso žvaigždė „US Open“ turnyre pasiekė jau 105-ąją pergalę – trimis daugiau, nei bet kuri kita žaidėja.

Niujorke S.Williams siekia pasivyti Margaret Court, kuri vienintelė yra iškovojusi 24 „Didžiojo kirčio“ trofėjus.

Ketvirtfinalyje amerikietės lauks netikėtai į šį etapą prasprūdusi Cvetlana Pironkova iš Bulgarijos.

32-ejų tenisininkė prieš dešimtmetį buvo užkilusi iki 31-osios vietos WTA reitinge, tačiau pastaruosius trejus metus nežaidė jokiame WTA turnyre.

2017-ųjų viduryje Vimbldone dar dalyvavusi bulgarė vėliau gydėsi traumą ir pagimdė bei augino sūnų, tad į „US Open“ atvyko net nebūdama WTA reitinge.

Vis dėlto Niujorke ji jau pasiekė keturias pergales, pakeliui link ketvirtfinalio įveikdama ir pirmojo pasaulio 25-tuko žaidėjas Garbine Muguruzą (WTA-16) bei Donną Vekič (WTA-24).

Aštuntfinalyje C.Pironkova susitvarkė su prancūze Alize Cornet (WTA-56) po trijų setų kovos – 6:4, 6:7(5), 6:3.

„Tai absoliučiai nerealu. Negaliu tuo patikėti, – po ketvirtos pergalės sakė bulgarė. – Pabaigoje buvau tokia išsekusi, kad jau nesitikėjau laimėti. Tačiau nenustojau kovoti ir tai atsipirko.“

C.Pironkova „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalyje žais tik antrą karjerą karjeroje.

Į ketvirtfinalį pirmadienį taip pat pateko ir Viktorija Azarenka (WTA-27) bei Elise Mertens (WTA-18).

Baltarusė 5:7, 6:1, 6:4 nugalėjo Karoliną Muchovą (WTA-26), o belgė užtikrintai 6:3, 6:3 susitvarkė su antrąja turnyro rakete Sofia Kenin (WTA-4).

V.Azarenkos laimėjimas užtvirtino, kad ketvirtfinalyje bus net trys mamos – be baltarusės, dar ir S.Williams bei C.Pironkova jau sugrįžo po motinystės atostogų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas