Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 11

Pirmas Rogerio Federerio turnyras ant žolės baigėsi pusfinalyje

Geriausio Šveicarijos tenisininko Rogerio Federerio pirmosios sezono klajonės po europietišką žolę baigėsi pusfinalyje. Dėl traumų po mėnesio į kortus sugrįžęs 3-ią vietą ATP reitinge užimantis „maestro“ šeštadienį Štutgarte vykstančio „Mercedes Cup“ turnyro pusfinalyje 6:3, 6:7 (9:7), 4:6 nusileido jaunajai Austrijos žvaigždei Dominicui Thiemui.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo trečia R.Federerio ir D.Thiemo dvikova. Po pergalės penktadienį geriausias Austrijos tenisininkas tarpusavio akistatų serijoje išsiveržė į priekį 2:1.

Pirmąjį setą bu tenisininkai pradėjo laimėtais padavimais, tačiau tuomet R.Federeris pelnė tris geimus iš eilės ir išsaugojo persvarą. Antrą dalį D.Thiemas pradėjo iškovodamas penkis geimus iš eilės, tačiau 34-erių metų šveicaras kažkokiu būdu išlygino rezultatą. Vis dėlto pratęsime stipresnė buvo septintoji pasaulio raketė. Lemiamame sete vyko atkakli kova, tačiau septintojo geimo „break point’as“ garantavo D.Thiemo pergalę.

Lemiamą setą Austrijos tenisininkas šiame sezone žaidė jau aštuonioliktą kartą. Įdomu, jog ne septyniolika kartų jam lemiamose dalyse pavyko išplėšti pergalę. Vienintelį kartą tokioje dvikovoje jį nugalėjo Philippas Kohlschreiberis „BMW Open“ finale Miunchene.

R.Federerį nugalėjusi 22-ejų metų septintoji pasaulio raketė užsitikrino 150 ATP reitingo taškų ir beveik 57 tūkst. eurų, o „Mercedes Cup“ finale susikaus su Philippu Kohlschreiberiu, kuris 6:3, 6:4 nugalėjo Juaną Martiną Del Potro.

D.Thiemui tai buvo jau ketvirta pergalė šiame sezone prieš pirmo ATP dešimtuko narį.

„Negaliu tuo patikėti, – savam kailyje netvėrė D.Thiemas. – Nugalėti Federerį ant žolės yra tarsi svajonės išsipildymas. Reikia lašelio sėkmės, kad nugalėtum jį ant jo mėgstamiausios dangos. Aš dabar esu laimingiausias pasaulio žmogus.“

Beje, „laimingiausiam pasaulio žmogui“ Austrijos tenisininkui tai bus pirmas ATP serijos finalas ant žolės dangos. Sekmadienį jis devintame savo karjeros finale sieks iškovoti septintą trofėjų.

Tuo tarpu R.Federeris dabar keliaus į Halę (Vokietija), kur jau antrame „Gerry Weber Open“ turnyro etape gali susitikti su geriausiu Lietuvos tenisininku Ričardu Berankiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas