Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmasis Kinijos medalis olimpinio teniso vienetuose – auksas: triumfavo Q.Zheng

Kinijos teniso žvaigždė ir dabartinė septintoji pasaulio raketė Qinwen Zheng (WTA-7) laimėjo olimpinio teniso turnyro moterų vienetų varžybų auksą.
Qinwen Zheng
Qinwen Zheng / „Scanpix“ nuotr.

Didžiajame finale šeštadienį 21-erių metų amžiaus tenisininkė užtikrintai 6:3, 6:2 pranoko kroatę Donną Vekič (WTA-21) ir įsirašė į savo šalies teniso istoriją.

Q.Zheng tapo pirmąja Kinijos tenisininke vienetuose, kuriai pavyko iškovoti olimpinį medalį.

Apskritai šiai Azijos valstybei tai tik antrasis olimpinis auksas tenise per visą žaidynių istoriją – 2004 metais Atėnuose pirmą vietą moterų dvejetų pirmenybėse iškovojo Li Ting ir Sun Tiantian.

Šešias pergales per pastarąją savaitę iškovojusiai Q.Zheng kelias link aukso tikrai nebuvo rožėmis klotas. Aštuntfinalyje ji turėjo išsaugoti match point'ą prieš amerikietę Emmą Navarro (ATP-15), ketvirtfinalyje prieš Angelique Kerber (WTA-212) trečiajame sete ji atsiliko 1:4, o štai pusfinalyje kinei teko neabejotinai rimčiausias iššūkis ant grunto – WTA reitingo karalienė Iga Swiatek (WTA-1).

„Neturiu žodžių apibūdinti dabartinį jausmą. Kiekvienas etapas buvo labai emocionalus. Labai tikėjausi Kinijai parvežti medalį, o dabar grįžtu su auksu. Jaučiu, kad šalis didžiuosis manimi. Aš didžiuojuosi savimi, o gimtinėje dabar per televizorių žiūrintys mama ir tėtis tikriausiai rėkia iš džiaugsmo“, – kalbėjo čempionė.

Sidabrą iškovojusi D.Vekič taip pat perrašė savo šalies teniso istoriją, tapdama pirmąja kroate, laimėjusia medalį olimpiniame tenise.

Bronzos apdovanojimas atiteko dar penktadienį pergalę iškovojusiai lenkei I.Swiatek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas