Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmasis titulas: V.Gaubas tapo trečiuoju lietuviu, laimėjusiu „Challenger“ turnyrą!

Trečiasis kartas nemelavo – fantastišką sezoną žaidžiantis Lietuvos teniso talentas Vilius Gaubas (ATP-221) pagaliau iškovojo pirmąjį karjeros „Challenger“ kategorijos titulą.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr.

Italijoje įvykusių pirmenybių „Serena Wines 1881 – Acqua Maniva Tennis Cup“ vyrų vienetų varžybų finale 19-metis tenisininkas rezultatu 2:6, 6:2, 6:4 palaužė Ispanijos atstovą Carlosą Tabernerį (ATP-298) bei įsirašė į Lietuvos teniso istoriją.

V.Gaubas tapo tik trečiuoju mūsų šalies tenisininku po Ričardo Berankio ir Lauryno Grigelio, kuriam pavyko tapti „Challenger“ turnyro čempionu.

Šiuo metu vis dar žaidžiantis Ričardas per savo karjerą yra laimėjęs net 15 „Challenger“ kategorijos turnyrų, o karjerą jau baigęs Laurynas spėjo iškovoti vieną trofėjų šiame lygmenyje.

Finalinė akistata Italijoje prie alinančio 37 laipsnių karščio V.Gaubui prasidėjo nervingai. Pirmojo seto pradžioje jaunuolis turėjo net keletą galimybių laimėti oponento padavimus ir pabėgti į priekį, tačiau to nepadarė, o jau netrukus buvo priverstas vytis varžovą.

Gausybe neišprovokuotų klaidų pažymėta pirmoji partija baigėsi pralaimėjimu 2:6. Antrosios pradžioje Viliui teko atlaikyti dar keletą ispano šturmų, tačiau tai padaręs tenisininkas pagaliau pradėjo kabintis į varžovo padavimus ir pasiekė break'ą (3:1).

Nors pirmą kartą įtvirtinti savo pranašumo lietuviui nepavyko (3:2), jis dar kartą nulaužė C.Tabernerio padavimų seriją (4:2) ir netrukus išplėšė lemiamą setą (6:2).

Ilgais apsikeitimais smūgiais pažymėtas finalas truko daugiau nei 3 valandas ir pareikalavo daug tenisininkų jėgų, tačiau būtent V.Gaubas trečiajame sete atrodė energingesnis.

Mūsų tautietis pirmasis pasiekė break'ą, o pirmaudamas rezultatu 5:3 savais padavimais galėjo įtvirtinti pergalę, tačiau finalinė įtampa sugrįžo – Vilius sausai pralaimėjo geimą paduodamas ir viskas prasidėjo beveik iš naujo (5:4).

Nepaisant to, dešimtajame geime lietuvis pademonstravo kvapą gniaužiančią gynybą ir galiausiai už savo pastangas buvo apdovanotas – C.Tabernerio smūgis iš dešinės skriejo į tinklą, o V.Gaubas galėjo džiaugtis karjeros pasiekimu.

Šiuo metu geriausiam šalies tenisininkui tai buvo trečiasis finalas karjeroje ir tuo pačiu 2024-ųjų sezone.

Priminsime, jog pirmieji du V.Gaubo bandymai tapti čempionu buvo nesėkmingi. Balandžio pabaigoje Romoje jis 5:7, 3:6 nusileido ispanui Alejandro Moro Canas (ATP-151), o prieš keletą savaičių Veronoje 2:6, 2:6 neprilygo italui Federico Arnaboldi (ATP-250).

Turnyro Italijoje nugalėtojui atiteks net 75 ATP reitingo taškai ir 10 200 JAV dolerių.

V.Gaubas pirmą kartą karjeroje pateks tarp 200 geriausių planetos žaidėjų ir rikiuosis 186-toje pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas