Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 23

Pirmasis žingsnis žengtas: R.Berankis pergalingai pradėjo „Roland Garros“ atranką

Pajėgiausias mūsų šalies tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-216) sėkmingai startavo atrankoje į pagrindines „Roland Garros“ varžybas.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Sauliaus Čirbos nuotr.

Pirmajame kvalifikacijos etape 32-ejų vilnietis po permainingos kovos rezultatu 6:3, 5:7, 6:2 galiausiai palaužė Italijos tenisininką Raulį Brancaccio (ATP-141).

Atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių atrankoje Lietuvos teniso rinktinės lyderis žaidžia pirmą kartą nuo 2014-ųjų. Iki pagrindinio turnyro Paryžiuje liko dar du etapai, o kitu Ričardo varžovu bus brazilas Thiago Seyboth Wildas (ATP-172).

Pergalingame susitikime pirmoji šalies raketė startavo tiesiog puikiai, kuomet išsiveržė į priekį rezultatu 3:0. Pirmaudamas 4:1 lietuvis turėjo net tris galimybes dar labiau padidinti savo pranašumą, tačiau jomis nepasinaudojo ir smuko į šokią tokią žaidybinę duobę – 4:3.

Organizatorių nuotr./Ričardas Berankis
Organizatorių nuotr./Ričardas Berankis

Visgi jau kitame geime Italijos atstovas įsigudrino padaryti net keletą dvigubų klaidų, kurios ir nulėmė pirmojo seto baigtį – 6:3.

Antroje žaidimo partijoje R.Berankis nuo pirmojo geimo buvo besivejančio vaidmenyje ir nors sykį tenisininkui pavyko panaikinti break'o deficitą, atsilikdamas 5:6 jis klydo per dažnai ir setą pralaimėjo.

Nepaisant banguojančio žaidimo iki tol, trečiajame sete lietuvio pranašumas abejonių turėjo nekelti niekam. Ričardas iš karto nulaužė varžovo padavimus, o tuomet išsaugojo net šešis break point'us ir greitai pasiekė finišo tiesiąją.

Patekdamas į kitą atrankos turnyro ratą R.Berankis užsitikrino 22 tūkstančius eurų. Priminsime, kad tai buvo pirmasis tenisininko mačas ant grunto šiame sezone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas