Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 07

Pirmoji kregždė: Rusijos ir Baltarusijos tenisininkai nebus įleisti į turnyrą Šiauliuose

Balandžio 10–15 dienomis Šiauliuose vyksiančiame tarptautiniame teniso turnyre „Šiauliai open by Toyota U14“ Rusijos ir Baltarusijos sportininkų nebus. Organizatoriai paskelbė, jog karą Ukrainoje sukėlusios šalies ir jos sąjungininkės piliečiai varžytis Lietuvoje neturi galimybių.
Tenisas
Tenisas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Tenisas

Turnyrą organizuoja „Šiaulių teniso akademija“. Ji atsižvelgė į sugriežtintas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos rekomendacijas.

„Šiuo metu Lietuvos teniso sąjunga neleidžia Rusijos ir Baltarusijos žaidėjams varžytis „Tennis Europe“ turnyruose Lietuvoje“, – skelbiama turnyro organizatorių svetainėje.

Priminsime, kad visai neseniai trys tarptautiniai turnyrai vyko Vilniuje ir kas kartą organizatoriai skundėsi, jog neturi teisinių svertų uždrausti rusams varžytis su kitų šalių atletais, mat tarptautinės teniso organizacijos ir toliau leidžia dalyvauti Rusijos ir Baltarusijos atletams su neutraliomis vėliavomis.

Lietuvos teniso sąjungos (LTS) vadovas Ramūnas Grušas tuomet aiškino, kad nėra Vyriausybės išleistų aktų, kuriais būtų galima išmesti rusus iš varžybų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė (ŠMSM) buvo įsitikinusi, jog pilnai turėtų užtekti ir rekomendacijų, kurias agresorių šalių atžvilgiu yra išleidusi Vyriausybė.

Artimiausiu metu Švietimo mokslo ir sporto ministerijoje planuojamas J.Šiugždinienės susitikimas su visomis sporto federacijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas