Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 16

Pirmoji planetos raketė ATP finalus pradėjo lengvu pasivaikščiojimu prieš argentinietį

Stipriausio planetos tenisininko Novako Džokovičiaus (ATP-1) žygis link šeštosios „Nitto ATP Finals“ karūnos Londone prasidėjo įtikinama pergale prieš žemiausiai reitinguotą šių varžybų atstovą.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Nolė per 1 valandą ir 18 minučių rezultatu 6:3, 6:2 sudorojo turnyro debiutantą iš Argentinos Diego Schwartzmaną (ATP-9).

Šeštojo trofėjaus baigiamajame metų turnyre siekiantis N.Džokovičius pagal šį rodiklį siekia susilyginti su rekordininku Rogeriu Federeriu. Jei serbas per šią savaitę nesuras sau lygių, jis taps vyriausiu kada nors turnyrą laimėjusiu žaidėju.

Londono O2 arenoje serbas pirmuosius mačus laimėjo visus 11 sykių, o apskritai ATP finalinių turnyrų atidaromuosius susitikimus jis laimi jau 12-tus metus iš eilės.

Vienintelį pralaimėjimą pirmame turnyro mače Nolė patyrė debiutiniame turnyre 2007 metais, kuris vyko dar Šanchajuje, kai nusileido Davidui Ferrerui.

170 cm ūgio mažylis iš Argentinos prieš turnyrą vylėsi, jog į grupę paklius kartu su jam parankesniais oponentais Rafaeliu Nadaliu, Stefanos Tsitsipu ir Dominicu Thiemu, tačiau burtai „El peque“ buvo negailestingi ir parinko nepageidautinus varžovus.

Susitikimo pradžioje argentinietis pirmasis laimėjo oponento padavimus, tačiau persvara tesidžiaugė vienintelį geimą. Serbas iš karto rezultatą išlygino, o dar po keleto akimirkų ir įtvirtino savo pranašumą bei setą laimėjo 6:3.

Antroje žaidimo partijoje Nolė iš karto šovė į priekį ir sutvarkė likusius formalumus.

Įdomu tai, kad ši pergalė jau prilygsta 33-ejų tenisininko pasirodymui Londone praėjusiais metais, kuomet N.Džokovičius po grupių etapo su vienintele pergale buvo išspirtas namo.

Serbijos teniso superžvaigždė tarpusavio susitikimų prieš D.Schwartzmaną triuškinamą persvarą padidino iki 6:0.

Beje, vakar prieš vienetų turnyro startą N.Džokovičius atsiėmė apdovanojimą už dar vienerius metus, kuriuos tenisininkas baigs pirmoje ATP reitingo vietoje.

Šeštą kartą tokį apdovanojimą atsiėmęs serbas prisivijo savo vaikystės herojų ir rekordininką legendinį Pete'ą Samprasą.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Novakas Džokovičius

„Tokyo 1970“ pogrupyje, kurio pavadinimas kilo nuo pačio pirmojo ATP finalų turnyro, surengto Tokijuje lygiai prieš 50 metų, taip pat varžosi Alexanderis Zverevas (ATP-6) ir Daniilas Medvedevas (ATP-4). Šių tenisininkų akistata prasidės 22 val. Lietuvos laiku.

Tokyo 1970 grupė
Vieta Žaidėjas Perg. Pral. Setai Geimai
1 Novakas Džokovičius 1 0 2:0 12:5
2 Diego Schwartzmanas 0 1 0:2 5:12
3 Alexanderis Zverevas
4 Daniilas Medvedevas

Pirmajame dienos dvejetų mūšyje Marcelis Granollersas ir Horacio Zeballosas 7:6(2), 7:5 palaužė Johną Peersą ir Michaelą Venus.

Vakar pirmąsias pergales „London 2020“ grupėje iškovojo Rafaelis Nadalis bei Dominicas Thiemas. Antroji bei trečioji pasaulio raketės vienas kitam į atlapus kibs antradienį nuo 16 val. Lietuvos laiku, o vakarinėje programoje nuo 22 val. žais Andrejus Rubliovas (ATP-8) ir Stefanos Tsitsipas (ATP-9).

VIDEO: Djokovic v Schwartzman; Medvedev v Zverev | Nitto ATP Finals 2020 Highlights Day 2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento