Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 05

Pirmoji raketė po pralaimėjimo australui: „Žaidimo lygis kaip R.Nadalio ar N.Džokovičiaus“

Geriausias planetos tenisininkas Daniilas Medvedevas (ATP-1) buvo sustabdytas „US Open“ aštuntfinalyje, kuriame jis pasipainiojo po karjeros tenisą žaidžiančio Nicko Kyrgioso (ATP-25) kojomis. Titulą gynęs rusas po pralaimėjimo spaudos konferencijoje savo varžovo žaidimo lygį sulygino su legendų – Rafaelio Nadalio bei Novako Džokovičiaus.
Daniilas Medvedevas
Daniilas Medvedevas / „Scanpix“ nuotr.

Maždaug du setus Australijos teniso superžvaigždei priešinęsis D.Medvedevas likusioje žaidimo dalyje buvo bejėgis ir galiausiai turėjo pripažinti oponento pranašumą rezultatu 6:7(11), 6:3, 3:6, 2:6.

Antrą kartą per pastarąjį mėnesį nuo N.Kyrgioso kritęs rusas pripažino varžovas demonstravo absoliučiai elitinį žaidimo lygį.

„Mačas buvo aukščiausios klasės. Žaidžiau tiek su Novaku Džokovičiumi, tiek su Rafaeliu Nadaliu – abiejų lygis neįtikėtinas. Nicko žaidimo lygis šiandien buvo kaip jų. Taip, pats jo žaidimas yra kiek kitoks – jis tiek nežaidžia nuo galinės, tačiau tuo pačiu tikrai gali atstovėti. Jei Nickas ir toliau demonstruos tokią formą – turi šansų laimėti titulą“, – kalbėjo Medvedevas.

Rusijos tenisininkas atskleidė, kad žūtbūtinį mūšį pasitiko ne pačios geriausios fizinės formos – susitikimo dieną pablogėjo Daniilo sveikata.

„Trečiajame sete pradėjau jaustis kiek prasčiau fiziškai, tai galėjo būti vienas iš faktorių. Apmaudu, nes šiandien kiek apsirgau. Kiekvienas metais viešėdamas Jungtinėse Amerikos Valstijose vis susergu. Šiandien pradėjo skaudėti gerklę. Tačiau tai nėra pasiteisinimas, Nickas buvo kur kas geresnis.“

„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas
„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas

Pasibaigus „US Open“ turnyrui D.Medvedevas, Niujorke gynęs čempiono titulą, tikrai praras pirmą ATP reitingo poziciją, o žemiausiai gali nusiristi iki ketvirtosios vietos, jei dar bent po pergalę iškovos Casperas Ruudas ir Carlosas Alcarazas.

„Tai bus motyvacija pasirodyti geriau. Privalau žaisti geriau. Norėdamas būti pirmas pasaulyje turiu iškovoti daugiau taškų“, – atviravo rusas.

Į ATP turą D.Medvedevas turėtų sugrįžti po keleto savaičių Meco mieste Prancūzijoje, kur rugsėjo 19-ąją startuos ATP 250 serijos turnyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas