Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 01

Po 28 metų Argentina ir vėl turi čempioną ant žolės – F.Cerundolo triumfavo Istburne

Talentingas Argentinos tenisininkas Francisco Cerundolo (ATP-19) pademonstravo, kad nėra vien tik grunto žaidėjas ir kiek netikėtai triumfavo ATP 250 serijos turnyre „Rothesay International“, kuris vyksta ant žolės.
Francisco Cerundolo
Francisco Cerundolo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Istburne (Didžioji Britanija) vykusių pirmenybių finale F.Cerundolo po permainingos trijų setų kovos 6:4, 1:6, 6:4 palaužė amerikietį Tommy Paulą (ATP-17).

24-erių tenisininkui tai tik antrasis karjeros titulas ATP ture ir pirmasis ant žolės. Iki šiol vienintelį sykį čempionu argentinietis buvo tapęs Boštade (Švedija) ant grunto – dangos, ant kurios ir jaučiasi patogiausiai.

F.Cerundolo tapo pirmuoju savo šalies tenisininku po 28-erių metų pertraukos, laimėjusiu ATP turnyrą ant žolės paviršiaus. Paskutinį kartą tokį pasiekimą dar 1995 m. Notingame fiksavo Javieras Frana.

Argentina išugdė ir tokius legendinius tenisininkus kaip Juanas Martinas Del Potro, Davidas Nalbandianas, Guillermo Coria ar Gastonas Gaudio, tačiau nė vienam iš jų taip ir nepavyko laimėti ATP pirmenybių ant žolės.

Finalas Istburne galėjo pasisukti ir kita linkme, tačiau antrojo seto pabaigoje kairės kojos traumą patyrė JAV teniso atstovas.

T.Paului buvo suteikta medicininė pagalba, o nors likusioje mačo dalyje amerikietis kovojo ir pagirtinai, fizinės problemos jam neleido rimčiau pakovoti dėl antrojo karjeros ATP titulo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Tommy Paulas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Tommy Paulas

Pirmenybių čempionui atiteko 110 tūkstančių eurų ir 250 ATP reitingo taškų, o antrą vietą užėmusiam tenisininkui – 64 tūkst. eurų ir 150 ATP reitingo taškų.

Kadangi didžiąją penktadienio dalį Istburną skalavo lietus, šeštadienį tenisininkams teko žaisti po du mačus.

Tiesa, F.Cerundolo į kortą žengė tik keturiems taškams ir galutinai pribaigė Mackenzie McDonaldą, o štai T.Paulas sužaidė pilną pusfinalio mačą prieš Gregoire'ą Barrere'ą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas