Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 02

Po nesėkmės – S.Wawrinkos priekaištai talentui iš Danijos: „Nustok elgtis kaip mažvaikis“

Legendinis Šveicarijos tenisininkas Stanas Wawrinka (ATP-153) patyrė itin skaudų pralaimėjimą „Rolex Paris Masters“ turnyre Paryžiuje, o iš karto po nesėkmės nusprendė pamokyti naujos kartos atstovą iš Danijos.
Stanas Wawrinka
Stanas Wawrinka / „Scanpix“ nuotr.

37-erių veteranas po 2 valandas ir 30 minučių trukusios kovos pirmajame rate 6:4, 5:7, 6:7(3) turėjo pripažinti įspūdingą sportinę formą pastaruoju metu demonstruojančio Holgerio Rune (ATP-18) pranašumą, kuris yra beveik dvigubai jaunesnis – jam vos 19 metų.

Danijos teniso supertalentas susitikimo metu išsaugojo net tris match point'us ir toliau tęsia įspūdingus pasirodymus Senajame žemyne ant kietos dangos uždarose patalpose.

Per kiek daugiau nei mėnesį H.Rune iškovojo 14 pergalių per 16 mačų, įskaitant titulą Stokholme bei finalus Sofijoje ir Bazelyje.

Visgi charizmatiškasis danas retkarčiais peržengia ribas savo neprognozuojamu ir kiek įkyriu elgesiu, o panašu, kad tai šiame mače užkliuvo ir daug šilto bei šalto mačiusiam S.Wawrinkai.

Iš karto po dvikovos pastarasis šnektelėjo su varžovu ir nors iš karto šalia įtaisyti mikrofonai garso neužfiksavo, „Tennis Channel“ platformoje susitikimą komentavusi Mary Carillo atskleidė, kad Stanas savo oponentui pasakė „nustoti korte elgtis kaip mažvaikiui“.

Racionalumo šveicaro žodžiuose greičiausiai yra, kadangi praeityje H.Rune buvo „pasižymėjęs“ homofobiniais pareiškimais mačo metu, taip pat sukonfliktavo su Casperu Ruudu per „Roland Garros“ turnyrą ir pateikė melagingą istorijos versiją.

„Scanpix“ nuotr./Holgeris Rune
„Scanpix“ nuotr./Holgeris Rune

Šįkart H.Rune atsiribojo nuo komentarų apie varžovo pastabą, tačiau spaudoje išstojo Aneke Rune – tenisininko mama ir vadybininkė.

„Sunku įsivaizduoti, kad toks įtakingas sporto žmogus kaip Stanas galėtų taip pasakyti. Tokiu atveju jis pasirodytų kaip žmogus, kuris visiškai negali susitaikyti su pralaimėjimais. Holgeris visoje šioje situacijoje tik paminėjo, kad linki Stanui sėkmės ir kad pastarieji jo rezultatai yra puikūs“, – atskleidė ji.

H.Rune antrame turnyro etape mes iššūkį lenkui Hubertui Hurkačui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas