Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 11

Po pergalės prieš buvusį čempioną A.Bublikas išliko atviras: „Nekenčiu grunto“

Įprastai žodžių į vatą nevyniojantis Alexanderis Bublikas (ATP-36) iškovojo skambią pergalę „Rolex Monte Carlo Masters“ turnyre prieš buvusį čempioną, tačiau po mačo duotame interviu skambiais pasisakymais tik dar kartą patvirtino, kaip nemėgsta žaisti ant grunto.
Alexanderis Bublikas
Alexanderis Bublikas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

24-erių Kazachstano atstovas pirmajame etape panaikino seto deficitą ir rezultatu 3:6, 7:5, 6:2 nukovė Staną Wawrinką (ATP-236), kuris Monte Karle triumfavo 2014 metais.

A.Bublikui tai buvo pirmoji karjeros pergalė „Rolex Monte Carlo Masters“ turnyre. Galingais padavimais pasižymintis tenisininkas geriausiai jaučiasi žaisdamas ant greitų dangų – hardo ir žolės – tad ir reta pergalė ant grunto jam didelio džiaugsmo nesuteikė.

„Visų pirma, tai norėčiau palinkėti Stanui kuo greičiau sugrįžti į žaidybinį ritmą. Jei jis būtų geresnėje formoje, aš čia tikrai nestovėčiau, – šmaikštavo Bublikas. – O man belieka tikėtis, kad grunto sezonas baigsis kuo greičiau ir prasidės turnyrai ant žolės.

Neturiu ką pakomentuoti nei apie patį mačą, nei apie savo pasirodymą. Iš mano pusės nebuvo jokio žaidimo. Nekenčiu grunto – štai jums, mieli vyrukai, pareiškimas iš manęs. Nekenčiu šios dangos“, – žiūrėdamas į kamerą kalbėjo kazachas.

Vasario mėnesį Monpeljė (Prancūzija) savo pirmą karjeros ATP trofėjų iškovojęs A.Bublikas per karjerą ant grunto iš viso yra laimėjęs 10 mačų iš 22.

Visgi praėjusiame sezone charizmatiškasis tenisininkas netikėtai nužygiavo iki ketvirtfinalio Madrido „Masters“ turnyre. Tiesa, šis Ispanijos miestas yra aukščiausia Europos sostinė (650 m. virš jūros lygio), o tai suteikia neženklų pranašumą geriau paduodantiems tenisininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas