Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po pirmosios „Laver Cup“ turnyro dienos – lygybė

Vokietijos sostinėje Berlyne penktadienį startavo kasmetinis teniso turnyras „Laver Cup“, kuriame dėl čempionės titulo kaunasi „Team Europe“ ir „Team World“ rinktinės.
Carlosas Alcarazas ir Alexanderis Zverevas
Carlosas Alcarazas ir Alexanderis Zverevas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Pirmąją komandinių teniso varžybų dieną buvo sužaisti keturi susitikimai, po kurių tarp Europos ir pasaulio komandų rezultatas yra lygus – 2:2.

Jau septintuosius metus skaičiuojantis „Laver Cup“ turnyras, pavadintas legendinio australo Rod Laverio garbei, prasidėjo netikėtumu vienetų dvikovoje.

Pirmąjį tašką „Team World“ rinktinei atnešė argentinietis Francisco Cerundolo (ATP-31). Jis dviejų setų kovoje rezultatu 6:4, 6:4 pranoko norvegą Casperą Ruudą (ATP-9) bei įsirašė į turnyro rekordų knygas, tapdamas žemiausiai reitinguotu tenisininku, įveikusiu varžovą iš pirmojo ATP reitingo dešimtuko.

Rezultatą Berlyne greitai išlygino Stefanos Tsitsipas (ATP-12). Graikijos teniso žvaigždė užtikrintai 6:1, 6:4 susitvarkė su Thanasiu Kokkinakiu (ATP-78), kuriam dar prieš keletą savaičių pralaimėjo pirmajame „US Open“ etape.

Senojo žemyno atstovus pirmą kartą į priekį išvedė bulgaras Grigoras Dimitrovas (ATP-10), laimėjęs trečiąjį dienos mačą. Pastarasis dviejų pratęsimų dramoje 7:6(4), 7:6(2) palaužė Alejandro Tabilo (ATP-22) iš Čilės.

Maža to, Bulgarijos atstovas pirmajame sete sukūrė ir kol kas neabejotinai gražiausią šių metų turnyro akimirką. Tiesa, tolimesnis G.Dimitrovo dalyvavimas pirmenybėse kelia daug abejonių – susitikimą jis baigė skęsdamas skausmus.

Pirmoji iš trijų „Laver Cup“ dienų baigėsi dvejetų spektakliu, kuriame lygybę atstatė „Team World“ atstovai.

Amerikiečių Beno Sheltono ir Tayloro Fritzo duetas po atkaklios kovos 7:6(5), 6:4 palaužė Carlosą Alcararzą su Alexanderiu Zverevu.

Beje, turnyro Berlyne kovas iš pirmųjų eilių stebi ir Šveicarijos teniso legenda bei vienas iš „Laver Cup“ įkūrėjų Rogeris Federeris, būtent šiose varžybose baigęs profesionalo karjerą 2022 metais.

Priminsime, jog antrąją turnyro dieną už pergalę bus skiriami du taškai, trečiąją – trys.

Tai yra paskutiniai metai, kuomet „Team Europe“ kapitono pareigas eina Bjornas Borgsas, o „Team World“ – Johnas McEnroe. Nuo kito sezono juos pakeis kitos teniso legendos – Andre Agassi ir Yannickas Noah.

Kol kas europiečiai savo sąskaitoje iš viso turi 4 titulus, pasaulio rinktinei atstovaujantys tenisininkai – 2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas