Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 10 31

Po seto pasitraukusi K.Bertens duris į pusfinalį atvėrė savo varžovei

Viskas arba nieko – su tokia mintimi į lemiamą raudonosios „Shiseido WTA Finals Shenzhen“ turnyro grupės dvikovą stojo Belinda Benčič (WTA-7) ir Kiki Bertens (WTA-10). Po Ashleigh Barty (WTA-1) pergalės tapo aišku, kad šio susitikimo nugalėtoja pateks į pusfinalį, o pralaimėjusi žaidėja krausis lagaminus namo.
Belinda Benčič ir Kiki Bertens
Belinda Benčič ir Kiki Bertens / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Kiki Bertens

Dvikovos pradžia žadėjo gražią ir atkaklią kovą, tačiau antrą savaitę iš eilės žaidžianti Kiki Bertens pirmajame sete pradėjo jausti užklupusios ligos padarinius.

Nyderlandų atstovė dar pirmavo 5:3, tačiau kūnas pradėjo elementariai nebeklausyti, o pralaimėjusi pirmąją partiją (5:7) ir pirmą antrojo seto geimą tenisininkė paprašė medicininės pertraukėlės.

Jos metu 10-ajai pasaulio raketei buvo pamatuotas pulsas ir nuspręsta, kad tenisininkė negali tęsti susitikimo.

Praėjusią savaitę WTA „Elite Trophy“ finalą pasiekusi K.Bertens baigiamajame metų turnyre Šendžene po pirmojo mačo pakeitė traumuotą Naomi Osaką ir sugebėjo patiesti pirmą planetos raketę Ashleigh Barty.

Australė šiandien sugebėjo reabilituotis ir užtikrintai 6:4, 6:2 įveikė čekę Petrą Kvitovą (WTA-7), kuri turnyrą paliks be pergalių.

Sužaidus visus raudonosios grupės susitikimus tapo aišku, kad A.Barty finišuos pirma, o B.Benčič – antra. Šveicarė pusfinalyje žais su titulą ginančia ukrainiete Elina Svitolina (WTA-8), o australės varžove bus Karolina Pliškova (WTA-2) arba Simona Halep (WTA-5).

Raudonoji grupė:

Vieta Tenisininkė Perg. Pral. Tšk. Setai Geimai
1 Ashleigh Barty 2 0 2 4:3 44:27
2 Belinda Benčič 1 1 1 5:3 28:35
3 Kiki Bertens 1 1 1 4:3 37:36
4 Petra Kvitova 0 3 0 2:6 35:42

Šiandien atlikus magnetinio rezonanso tyrimą taip pat paaiškėjo, kad „Shiseido WTA Finals Shenzhen“ turnyro tikrai nebaigs kanadietė Bianca Andreescu (WTA-4).

Ją pakeis amerikietė Sofia Kenin (WTA-12). Tiesa, 20-metė rytoj sužais nieko nereiškiantį paguodos mačą prieš Eliną Svitoliną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas