Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prabėgus keletui valandų nuo Vimbldono starto – trečiosios pasaulio raketės pasitraukimas

Trečią vietą pasauliniame WTA reitinge užimanti tenisininkė Aryna Sabalenka (WTA-3) pasitraukė iš Vimbldono pirmenybių dar prieš savo pirmojo etapo dvikovą.
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka / „Scanpix“ nuotr.

Pastaruosius du metus atvirąsias Australijos teniso pirmenybes laimėjusi 26-erių tenisininkė pirmadienį turėjo žengti į aikštelę dvikovai prieš amerikietę Eminą Bektas (WTA-107), tačiau dėl peties traumos pranešė apie savo pasitraukimą iš turnyro Londone.

„Išbandžiau absoliučiai viską, kad būčiau pasiruošusi, tačiau mano petys tiesiog nenori bendradarbiauti. Šiandienos treniruotėje spaudžiau save iki maksimumo, tačiau mano komanda galiausiai paaiškino, kad taip darydama tik dar labiau pabloginsiu situaciją“, – savo sprendimą paaiškino tenisininkė.

A.Sabalenka buvo įvardijama kaip viena pagrindinių pretendenčių iškovoti Vimbldono trofėjų. Per pastaruosius du vizitus šiame turnyre 2021 ir 2023 metais ji pasiekė pusfinalį.

Peties traumą šalies agresorės atstovė patyrė prieš keletą savaičių WTA turnyre Berlyne, o apie situacijos rimtumą kalbėjo ir spaudos konferencijoje dar prieš Vimbldono startą.

„Tai labai specifinė ir itin reta peties trauma. Tikriausiai esu tik antroji ar trečioji tenisininkė apskritai, susižeidusi šį raumenį. Labiausiai erzina tai, kad aikštelėje galiu daryti viską, išskyrus padavimus“, – dėstė baltarusė.

A.Sabalenkos vietą pagrindiniame turnyre užėmė Erika Andreeva (WTA-101).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas