Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 08

Praėjus metams po karjeros pabaigos – netikėtas PAR tenisininko sugrįžimas

Pietų Afrikos Respublikos teniso milžinas Kevinas Andersonas paskelbė apie netikėtą sugrįžimą į ATP turą.
Kevinas Andersonas
Kevinas Andersonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

37-erių tenisininkas tašką savo karjeroje padėjo praėjusių metų gegužę, o nerungtyniauja nuo 2022-ųjų kovo turnyro Majamyje, todėl toks 203 cm aukštaūgio sprendimas tapo tikra staigmena teniso pasauliui.

Į turą veteranas sugrįš jau šį mėnesį ATP 250 kategorijos turnyre Niuporte (JAV). Būtent šios pirmenybės ant žolės ir tapo paskutiniosiomis, kuriose K.Andersonas tapo čempionu (2021 m.). Organizatoriai jam jau įteikė „vardinį kvietimą“.

„Kuomet pasitraukiau nuo teniso, buvo tikrai sunku. Jaučiau daug fizinio skausmo, dėl kurio negalėjau varžytis aukščiausiu lygiu, o tai kirto ir per psichologiją. Baigdamas karjerą nežinojau, ar dar kada nors žaisiu. Praėjusiais metais tikrai neplanavau grįžti, tačiau prieš keletą mėnesių vėl pradėjau treniruotis ir mėgautis šiuo procesu. Kūnas jaučiasi puikiai, todėl noriu išsikelti sau šį iššūkį“, – pasakojo pietų afrikietis.

K.Andersonas per savo karjerą iškovojo 7 ATP titulus, pasiekė du „Didžiojo kirčio“ finalus (2017 m. Niujorke ir 2018 m. Vimbldone) ir baigiamojo ATP turnyro pusfinalį (2018 m.).

Aukščiausią penktą ATP reitingo poziciją tenisininkas pasiekė jau būdamas 32-ejų ir tapo tik penktuoju žaidėju per visą teniso istoriją, kuris į stipriausiųjų penketą pirmą kartą prasibrovė būdamas bent 30 metų amžiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas