Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 01

Praėjusių metų finalo pakartojimas Madride šiemet įvyks jau aštuntfinalyje

Ispanijos sostinėje vykstančios „Masters“ teniso pirmenybės „Mutua Madrid Open“ jau aštuntfinalyje žiūrovams pateiks tikrą teniso spektaklį tarp dviejų lygiai prieš metus finale kovojusių tenisininkų.
Alexanderis Zverevas ir Carlosas Alcarazas
Alexanderis Zverevas ir Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.

Antroji pasaulio raketė ir ryškus pirmenybių favoritas Carlosas Alcarazas sekmadienį padarė išvadas po sunkaus pirmojo mačo ir 6:2, 7:5 susitvarkė su Bulgarijos teniso atstovu Grigoru Dimitrovu (ATP-32).

Prieš keletą dienų 19-metis ispanas buvo įklimpęs dvikovoje prieš suomį Emilį Ruusuvuorį (ATP-41), kuomet pralaimėjo pirmąjį setą ir rizikavo baigti turnyrą itin ankstyvoje stadijoje.

Visgi tą dramą „Carlitosui“ pavyko išgyventi, o kur kas parankesnį varžovą iš Bulgarijos jis įveikė kur kas užtikrinčiau – per du setus.

Ispanijos teniso sensacija antrus metus paeiliui siekia laimėti Barselonos ir Madrido turnyrų dublį. Savo gimtojoje šalyje jis laimėjo jau net 17 dvikovų iš eilės.

Lygiai prieš metus šiuose kortuose C.Alcarazas finale sutriuškino Alexanderį Zverevą (ATP-16) ir iškovojo savo antrą karjeros „Masters“ titulą, o šiemet šie tenisininkai susirems jau aštuntfinalio etape.

Sekmadienį vokietis vos per 55 minutes 6:1, 6:0 sutriuškino Prancūzijos tenisininką Hugo Grenierą (ATP-128), kuriam tai buvo debiutas trečiajame „Masters“ etape po skambių pergalių prieš Diego Schwartzmaną ir Sebastianą Kordą.

2018 ir 2021 metais Madride triumfavęs A.Zverevas prieš prancūzą sugebėjo susitvarkyti per mažiau nei valandą, nors pirmajame savo susitikime prieš Roberto Carballes Baeną korte užtruko daugiau nei 3 valandas.

Tarpusavio akistatose prieš C.Alcarazą vokietis šiuo metu pirmauja 3:1, o paskutinė pergalė buvo iškovota praėjusių metų „Roland Garros“ ketvirtfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas