Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzijoje – dramatiška R.Berankio pergalė prieš reitingo kaimyną

Lietuvos teniso rinktinės vedlys Ričardas Berankis (ATP-258) išgyveno tikrą dramą Prancūzijoje vykstančių „Challenger“ pirmenybių pirmajame etape.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Sauliaus Čirbos nuotr.

33-ejų vilnietis vyrų vienetų varžybose po 2 valandas ir 3 minutes trukusios kovos 6:3, 4:6, 7:5 palaužė vienu laipteliu aukščiau ATP reitinge stovintį Henri Squire'ą (ATP-257) iš Vokietijos.

Lietuvos tenisininkas visus reikalus šiame mače išspręsti galėjo dar antrajame sete, kurio pirmajame geime iš karto nulaužė oponento padavimus. Visgi tuomet sekė net keturių pralaimėtų geimų serija, o susitikimo nugalėtojas galiausiai sprendėsi trečiajame sete.

Savojo taikiklio nesuderinęs R.Berankis jame atsiliko net 2:5, bet svarbiausiais momentais žaidė šaltakraujiškiau už 10 metų jaunesnį oponentą ir finišavo laimėdamas penkis geimus be atsako.

Sauliaus Čirbos nuotr./Ričardas Berankis
Sauliaus Čirbos nuotr./Ričardas Berankis

6 ATP reitingo taškus ir 1200 JAV dolerių užsitikrinusio lietuvio varžovas turnyro aštuntfinalyje paaiškės antradienį, kuomet į kortą žengs penktą skirstymą turintis Titouanas Droguetas (ATP-154) ir Jamesas Trotteris (ATP-424).

R.Berankiui tai buvo trečioji pergalė paeiliui. Priminsime, kad prieš savaitę pirmoji šalies raketė svariai prisidėjo prie Lietuvos rinktinės triumfo prieš Sakartvelą rezultatu 3:2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas