Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 20

Prezidento taurė: L.Mugevičius kausis su dėl dopingo problemų turėjusiu rusu, L.Grigeliui – A.Tverijono iššūkis

Trečiadienį Prezidento taurės turnyre prasidės vienetų aštuntfinaliai ir dvejetų ketvirtfinaliai. Tad Bernardinų sodo grunto kortuose pasirodys net šeši Lietuvos tenisininkai.
Lukas Mugevičius ir Laurynas Grigelis prieš Raveną Klaaseną ir Ruaną Roelofse'ą
Lukas Mugevičius ir Laurynas Grigelis prieš Raveną Klaaseną ir Ruaną Roelofse'ą / Organizatorių nuotr.

Trečiąją Prezidento taurės dieną vienetų turnyre kausis keturi likę Lietuvos tenisininkai. Pergales antrame etape iškovojusiems žaidėjams atiteks 2 ATP reitingo taškai ir 292 JAV dolerių čekis.

11 valandą vietos laiku ketvirtame korte į kovą stos Julius Tverijonas. Reitingo neturintis lietuvis kausis su Rusijos tenisininku ir 1656-ąja pasaulio rakete Dmitrijum Mnuškinu. Pastarasis šiemet dalyvavo dvylikoje "Futures" serijos turnyrų, tačiau iki Prezidento taurės nebuvo iškovojęs nė vienos pergalės pagrindinėse varžybose.

Tuo pat metu į kovą devintame korte stos Lukas Mugevičius. Trečiajai Lietuvos raketei iššūkį mesti bandys rusas Ivanas Gakhovas, ATP reitinge užimantis viso labo 2143-ią vietą.

Tiesa, 20-ies metų I.Gakhovas pernai buvo pasiekęs 392-ą vietą, tačiau tuomet ITF jį diskvalifikavo septyniems mėnesiams už tai, jog jis daugiau nei tris kartus neinformavo dopingo kontrolės atstovų apie savo buvimo vietą.

Iškart po L.Mugevičiaus ir I.Gakhovo dvikovos, apie 12.30, į devintą kortą žengs du kartus Prezidento taurėje triumfavęs Laurynas Grigelis. Jis raketes surems su Aleksu Tverijonu, kuris antradienį iškovojo pirmąjį savo ATP reitingo tašką karjeroje.

Trečiadienį įvyks ir trys dvejetų mačai, kuriuose vaidmenį atliks Lietuvos tenisininkai. Apie 14 valandą devintame korte Tadas Babelis ir Kasparas Žemaitėlis susikaus su ruso Levo Kazakovo ir kanadiečio Davido Volfsono duetu.

Organizatorių nuotr./Lukas Mugevičius ir Laurynas Grigelis prieš Raveną Klaaseną ir Ruaną Roelofse'ą
Organizatorių nuotr./Lukas Mugevičius ir Laurynas Grigelis prieš Raveną Klaaseną ir Ruaną Roelofse'ą

Tuo tarpu apie 15.30 favoritais laikomi L.Grigelis ir L.Mugevičius kovos su olandu Roy Sarutu De Valku ir rusu I.Gakhovu. Tuo pat metu brolių Alekso ir Juliaus Tverijonų komanda raketes surems su rusų Antono Galkino ir Iljos Lebedevo duetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas