Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 05

Prie nepakeliamo Vašingtono karščio vos nenualpęs T.Fritzas atsiprašinėjo sirgalių

Jungtinių Amerikos Valstijų sostinėje Vašingtone vienu metu vykstantys ATP ir WTA turnyrai šiuo metu laiku tenisininkams tampa rimtu iššūkiu bandant ištverti tiesiog nežmonišką karštį ir drėgmę.
Tayloras Fritzas
Tayloras Fritzas / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį termometro stulpeliai Vašingtone siekė 32-33 laipsnius karščio. Maža to, tenisininkams teko iškęsti ir didėlį drėgmingumą, kuris siekė maždaug 62 procentus.

Prie tokių brutalių sąlygų galiausiai pasidavė pirmosios JAV raketės Tayloro Fritzo (ATP-13) kūnas – visiškai išsekęs 24-erių tenisininkas pirmą kartą savo karjeroje nebaigė susitikimo dėl sveikatos problemų.

Amerikietis atsilikdamas rezultatu 6:3, 6:7(6), 1:4 galiausiai iškėlė baltą vėliavą prieš britą Danielį Evansą (ATP-40).

Po dvikovos tenisininkas iš karto kreipėsi į savo aistruolius atsiprašydamas ir detalizuodamas potyrius, kuriuos jam teko išgyventi aikštelėje.

„Visų pirma, mano sveikatos būklei viskas gerai. Jaučiuosi gėdingai nebaigdamas dvikovos, nes tai pirmasis toks kartas per mano gyvenimą. Visgi po panašaus atsitikimo praėjusiais metais Toronte, kuomet galiausiai pasiekiau finišo tiesiąją, tačiau vos nenualpau, aš savo komandai prižadėjau, kad pasikartojus panašiems simptomams aš nerizikuosiu ir pasitrauksiu.

Šiandien pastoviai jutau, kad tuoj prarasiu sąmonę, nuolat jaučiausi apsvaigęs, akyse vis mirgėjo. Atsiprašau visų, kuriuos labai išgąsdinau“, – dėstė Fritzas.

Amerikietis savo pranešime taip pat atskleidė, kad pastarosiomis savaitėmis po Vimbldono nešiojo specialų apsauginį batą dėl sužeistos kojos ir dėl to negalėjo treniruotis pilna jėga.

Kiek netikėtai į „Citi Open“ ketvirtfinalį prasmukusio D.Evanso lauks japonas Yoshihito Nishioka (ATP-96), šiame turnyre jau nuėmęs tris itin garsių tenisininkų skalpus – Jensono Brooksby (ATP-37), Alexo De Minauro (ATP-21) ir Kareno Hačanovo (ATP-24).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas