Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš „Roland Garros“ startą – Italijos bei JAV teniso žvaigždžių pasitraukimai

Jau šį sekmadienį Prancūzijos sostinėje Paryžiuje startuosiančias „Roland Garros“ pirmenybes praleis du garsūs ATP bei WTA turų atstovai.
Matteo Berrettinis
Matteo Berrettinis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Artimiausias savaites Paryžiuje teniso gerbėjai neišvys Italijos teniso žvaigždės Matteo Berrettinio (ATP-96).

Buvusi šeštoji planetos raketė teigė, kad dar nėra pasiruošęs sužaisti bent keleto „Best of 5“ formato susitikimų ir dėl prastos fizinės kondicijos išsibraukė iš dalyvių sąrašo.

Pastaraisiais sezonais nuolatinių traumų kamuojamas 28-erių tenisininkas kovo mėnesį sugrįžo į ATP turą ir pasiekė „Challenger“ turnyro Fynikse finalą bei laimėjo ATP 250 pirmenybes Maroke, tačiau paskutinėmis savaitėmis negalėjo rungtyniauti dėl ligos.

M.Berrettinis atskleidė, kad dabar visą savo dėmesį sutelks į žolės sezoną. Priminsime, jog 2021 metais italas nužygiavo iki pat Vimbldono finalo.

Dar didesnę įtaką turėsiantis pasitraukimas užfiksuotas moterų „Roland Garros“ turnyre, kuriame nepasirodys dabartinė penktoji pasaulio raketė Jessica Pegula (WTA-5).

„Scanpix“ nuotr./Jessica Pegula
„Scanpix“ nuotr./Jessica Pegula

Jau dabar aišku, kad dėl kaklo traumos amerikietei teks praleisti visą grunto sezoną Europoje. Tenisininkės teigimu, už savaitės ji jau visu 100 procentų būtų pasiruošusi žaisti Paryžiuje, tačiau dabar pradės treniruotes ant žolės paviršiaus.

Italijos bei JAV atstovus pagrindiniame turnyre pakeitė burtų keliu išrinkti žaidėjai, pralaimėję finaliniame atrankos etape – jais tapo slovakas Jozefas Kovalikas (ATP-146) bei vengrė Dalma Galfi (WTA-147).

Tiek M.Berrettinis (2021 m.), tiek ir J.Pegula (2022 m.) praeityje yra pasiekę „Roland Garros“ ketvirtfinalį.

„French Open“ pirmenybėse dėl traumos negalės žaisti ir Čekijos teniso talentas Jakubas Menšikas (ATP-76), kurį pakeis JJ Wolfas (ATP-107).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas