Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Publikos šūksniai įpykdė N.Džokovičių: „Žinau visus jūsų triukus“

Vienas geriausių visų laikų tenisininkų Novakas Džokovičius (ATP-2) turėjo rimtų priekaištų Vimbldono publikai po eiline serbo pergale pasibaigusio aštuntfinalio susitikimo.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Vimbldono vyrų vienetų varžybų aštuntfinalyje 37-erių veteranas užtikrintai rezultatu 6:3, 6:4, 6:2 nukovė Danijos teniso talentą Holgerį Rune (ATP-15) bei jau 15-tąjį kartą savo karjeroje pateko į turnyro ketvirtfinalį.

Visgi daugiausiai dėmesio susilaukė ne puikus N.Džokovičiaus pasirodymas centriniame korte, bet serbo mesti kaltinimai britų publikai.

„Didžiojo kirčio“ turnyrų rekordininką suglumino žiūrovų šūksniai „Ruuuune“, kuriais jie siekė palaikyti bei užvesti pralaimintį tenisininką. Tačiau Nolės įsivaizdavimu žmonės rėkė „Boooo“ ir šiais švilpimais norėjo sutrikdyti Serbijos teniso titaną.

„Visiems žmonėms, kurie nusprendė rodyti nepagarbą man, linkiu labooooos nakties, – žiūrovų skanduotes imitavo Novakas. – Aš to nepriimsiu. Žinau, kad jie palaikė H.Rune, bet tai tik pasiteisinimas nušvilpti mane. Aš esu ATP ture daugiau nei 20 metų ir žinau visus jūsų triukus. Aš koncentruojuosi tik ties pagarbiais žmonėmis, kurie sumokėjo pinigus, jog atvyktų čia ir kurie myli tenisą. Man teko žaisti kur kas labiau priešiškose aplinkose, jūs negalite manęs paliesti“, – išdėstė Džokovičius.

„Scanpix“ nuotr./Holgeris Rune
„Scanpix“ nuotr./Holgeris Rune

Su antrosios pasaulio raketės komentarais spaudos konferencijoje nenorėjo sutikti ir pats H.Rune, kuris aiškiai girdėjo, jog publika skandavo būtent jo pavardę.

„Mes visi žinome, kas iš tikrųjų nutiko. Ten skambėjo mano pavardė. Viskas prasidėjo dar „US Open“ turnyre, kai žaidėme tarpusavyje pirmąjį kartą. Publika skandavo mano pavardę ir tai buvo panašu į „Booo“. Italijoje ar Prancūzijoje žmonės mano pavardę taria kitaip, dabar mes Anglijoje ir žmonių tarimas vėl gavosi panašus į švilpimą. Visgi nemanau, kad tai turėjo didelės reikšmės mačui. Palaikymas buvo puikus abiem tenisininkams, garsių ovacijų susilaukė ir Novakas“, – savo mintimis dalijosi danas.

Vimbldono ketvirtfinalyje N.Džokovičiaus lauks australas Alexas De Minauras (ATP-9). Tiesa, teniso pasaulis yra susirūpinęs dėl pastarojo galimybių pasirodyti – panašu, kad match point'o metu prieš Arthurą Filsą australas kryptelėjo savo čiurną ir nežymiai šlubčiodamas paliko aikštelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas