Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 22

Puikios žinios – Čekijos teniso legenda įveikė vėžį ir grįžta prie darbų

Legendinė Čekijos tenisininkė Martina Navratilova pranešė pilnai pasveikusi nuo itin sunkios diagnozės – ji sirgo tiek gerklų, tiek ir krūtinės vėžiu.
Martina Navratilova
Martina Navratilova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiomis dienomis 66-erių čekė, kuri nuo 1975 metų atstovauja Jungtinėms Amerikos Valstijoms, išgirdo puikias naujienas iš gydytojų – buvusi žymi tenisininkė galutinai įveikė krūtinės ir gerklų vėžį. Šios diagnozes jai buvo nustatytos vos prieš tris mėnesius

„Pirmąsias tris dienas po diagnozes buvau visiškoje panikoje, – ligos pradžią prisiminė Navratilova. – Galvojau, kad nesulauksiu Kalėdų. Šiuo metu prognozės man puikios, bet niekada negali žinoti. Tokiomis akimirkomis susiduri su mirtingumo klausimais. Prasidėjus gydymui palengvėja psichologiškai, bet pasunkėja fiziškai. Tačiau aš vis dar stoviu“.

Priminsime, kad buvusi tenisininkė iš pradžių pastebėjo padidėjusį limfmazgį ant kaklo WTA finalinio turnyro metu, atlikus biopsiją paaiškėjo, kad Martina serga pirmos stadijos gerklų vėžiu. Beatliekant tyrimus buvo nustatytas ir dar vienas – krūties vėžys, kurį ji jau buvo nugalėjusi praeityje, 2010 metais.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Martina Navratilova
AFP/„Scanpix“ nuotr./Martina Navratilova

Su itin pozityviomis naujienomis M.Navratilova nieko nelaukusi iš karto grįžta prie darbų – čekė atliks komentatorės pareigas „Tennis Channel“ kanalui šiuo metu vykstančiame Majamio turnyre.

Prahoje gimusi tenisininkė yra laikoma viena geriausių visų laikų WTA žaidėjų. Per savo karjerą M.Navratilova iš viso laimėjo net 59 „Didžiojo kirčio“ titulus – 18 vienetuose, 31 dvejetuose ir 10 mišriuose dvejetuose.

Jai priklauso ir iškovotų WTA titulų visų laikų rekordas – 167 laimėti titulai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas