Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 22

R.Berankio pasirodymą Kazachstane užbaigė jau pirmasis varžovas

Ričardui Berankiui (ATP-109) nepavyko suspindėti Kazachstano sostinėje Nur Sultane vykstančiame „Astana Open“ teniso turnyre.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

ATP 250 serijos varžybų pirmajame rate 31-erių lietuvis 5:7, 4:6 nusileido septyneriais metais jaunesniam ispanui Carlosui Taberneriui (ATP-117).

R.Berankis geriau pradėjo susitikimą ir laimėjęs varžovo padavimus pirmajame sete pirmavo 3:1, bet ispanas atsitiesė ir netruko išlyginti rezultatą, kurį galiausiai ir persvėrė.

Lemiamu tapo 11-asis pirmojo seto geimas, kuriame net tris break-pointus užsidirbęs C.Taberneris vieną jų išnaudojo ir išsiveržė į priekį. R.Berankį jis pribaigė savo padavimais ir laimėjo pirmą setą 7:5.

Panašu, kad atsitiesti lietuvis nepajėgė ir pačioje antrojo seto pradžioje, kai iš karto pralaimėjo paduodamas pats, bet netrukus R.Berankiui rezultatą pavyko išlyginti.

Vis dėlto nuo tada ispanas laimėjo keturis geimus iš penkių ir atsidūrė per žingsnį nuo pergalės – pirmavo 5:2 ir dar padavė pats.

Nors R.Berankiui dar pavyko atkurti dalį intrigos ir nubreikinus varžovą sušvelninti skirtumą, sukurti stebuklo jam nepavyko ir į kitą etapą žengė iš Valensijos kilęs sportininkas.

Mačas iš viso užtruko 1 valandą ir 42 minutes.

Antrame etape C.Taberneris mes iššūkį baltarusiui Jegoro Gerasimovui (ATP-97), kuris kiek netikėtai eliminavo šeštą turnyro raketę prancūzą Benoit Paire (ATP-53).

Už pasirodymą Nur Sultano vienetų varžybose R.Berankiui atiteko 5 260 eurų. Jis dar tęsia pasirodymą dvejetų turnyre, kuriame pateko į antrąjį etapą poroje su rusų kilmės zelandu Artiomu Sitaku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant