Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 17

R.Berankis patampė nervus Argentinos talentui, bet pergalės neiškovojo

Ričardas Berankis (ATP-231) metė iššūkį Argentinos teniso talentui Sebastianui Baezui (ATP-28), bet pergalės pasiekti Daviso taurės mače lietuviui nepavyko.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Scanpix/IMAGO/tennisphoto.de nuotr.

22-ejų metų antroji Argentinos raketė Buenos Airėse iškovojo pergalę prieš lietuvį 7:6(6), 5:7, 6:3.

Tai jau antroji Argentinos pergalė akistatoje prieš Lietuvą šiandien. Prieš tai pirmoji argentiniečių raketė Francisco Cerundolo (ATP-21) nelengvai 6:1, 6:7(6), 6:2 įveikė Vilių Gaubą (ATP-476).

Sekmadienį yra numatytas dvejetų susitikimas ir dar du vienetų mačai, po kurių paaiškės šios Daviso taurės akistatos nugalėtojas.

R.Berankį įveikęs S.Baezas iki dabartinių aukštumų ATP reitinge pakilo tik pastarosiomis savaitėmis, nors pirmajame šimtuke jis laikosi jau beveik dvejus metus. Pernai ant grunto, ant kurio vyksta ir Daviso taurės mačas Buenos Airėse, S.Baezas buvo nugalėjęs ir tuo metu aštuntąją planetos raketę rusą Andrejų Rubliovą.

R.Berankis pirmojoje akistatoje su 10 metų jaunesniu S.Baezu turėjo nuostabų šansą laimėti pirmąjį setą, kai sugrįžo iš atsilikimo 1:4, išplėšė tie-breaką ir turėjo net penkias galimybes užbaigti setą vienu tašku.

Vis dėlto S.Baezas laimėjo net septynis taškus iš eilės ir panaikino Ričardo persvarą 6-1 pratęsime, dramatiškai laimėdamas setą.

Antrajame sete argentinietis ir vėl turėjo pranašumą, kai pirmavo 5:4 ir galėjo užbaigti mačą savo padavimais, tačiau R.Berankis atsitiesė ir nuliūdino vietos sirgalius laimėdamas tris geimus iš eilės ir išplėšdamas pergalę antrajame sete – 7:5.

Atkakli kova virė ir trečiajame sete, kai rezultatas buvo 3:3, bet tada R.Berankis pralaimėjo savuosius padavimus ir paleido mačo eigą – S.Baezas laimėjo paskutinius devynis taškus iš dešimties ir šventė pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas