Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 11

R.Federeris atskleidė komišką situaciją, kuomet nebuvo įleistas į Vimbldoną

Šiame sezone karjerą baigęs Rogeris Federeris yra vienas geriausių visų laikų tenisininkų, „Didžiojo kirčio“ kategorijai priklausantį turnyrą Vimbldoną laimėjęs net aštuonis kartus per savo karjerą. Tačiau net ir legendoms kartais lieka užvertos durys patekti į norimas vietas.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dalyvaudamas populiarioje vakaro laidoje „The Daily Show“ su savo geru bičiuliu ir komiku Trevoru Noah šveicaras pasidalijo juokingu nutikimu, kuomet jis nebuvo įleistas pasisvečiuoti Vimbldone.

Prieš keletą savaičių Rogeris Federeris buvo Londone, o iki skrydžio maestro turėjo dar keletą valandų, todėl jas nusprendė praleisti aplankydamas „All England Club“ teniso klubą, kuriame įprastai ir vyksta jo mėgstamiausias turnyras – Vimbldonas.

Itin gilias tradicijas turinčios pirmenybės yra turbūt populiariausios visame teniso pasaulyje, tačiau į teniso klubą patekti gali tik jo nariai, turintys specialias narystes korteles.

Turnyrą laimintys tenisininkai automatiškai tampa teniso klubo nariais, tačiau tuo metu R.Federeris savo kortelės neturėjo. Pasirodo, kad ne visi klubo personalo nariai atpažįsta tikrą šio žaidimo ikoną.

„Dažniausiai Vimbldone būdavau tik tuomet, kai vykdavo turnyras. Taigi privažiavau prie vartų, ties kuriais įleidžiami svečiai. Išlipau ir savo treneriui Severinui Luthi pasakiau, kad tuoj sugrįšiu – greitai pašnekėsiu su apsaugos darbuotoja ir ji mus įleis. Pasirodo, kad ne.

Atėjau ir paklausiau, pro kur gi čia galiu įeiti. Ji atšovė – ar turite nario kortelę? Aš pasimečiau. O mes apskritai tokią turime?

Aš jai pasakiau, kad įprastai, kai dalyvaudavau, čia būdavo labai daug žmonių ir aš įeidavau pro kitur. Tad ir vėl paklausiau, pro kur galiu patekti į klubą. Tačiau apsaugos darbuotoja manęs vis tiek prašė nario kortelės. Pažiūrėjau į ją paskutinį kartą būdamas panikoje ir negaliu patikėti, kad tai pasakiau ir dėl to jaučiuosi labai blogai – aš laimėjau šį turnyrą aštuonis kartus. Prašau patikėkite manimi, kad esu narys ir pro kur galiu įeiti?“, – pasakojo Federeris.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris

Tačiau net ir tai 41-erių šveicarui nepadėjo. Galiausiai jis sugrįžo į automobilį ir patraukė prie kitos teniso klubo pusės, o ten jį pastebėjo vienas iš aistruolių.

„Išlipus iš transporto priemonės prie manęs pribėgo pro šalį ėjęs žmogus ir paprašė pasidaryti asmenukę. Aš apsidžiaugiau, kad pagaliau kas nors mane atpažino ir žinoma, kad sutikau. Netrukus mane pastebėjo ir kiti apsaugos darbuotojai, kurie taip pat paklausė, ar turiu nario kortelę. Pasakiau, kad neturiu, bet ar galėsiu vis tiek patekti? Jie atsakė, kad „žinoma“, ir netrukus suorganizavo man įėjimą“, – su šypsena veide neeilinę situaciją nupasakojo Federeris.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė profesionalo karjerą baigė šių metų rugsėjį „Laver Cup“ turnyre, kuriame paskutinį kartą į kortą žengė su Rafaeliu Nadaliu.

Pastaraisiais sezonais R.Federeris labiausiai kentėjo nuo nuolatinių kelio traumų.

Per savo karjerą Šveicarijos tenisininkas iš viso laimėjo net 20 „Didžiojo kirčio“ titulų ir pagal šį rodiklį nusileidžia tik R.Nadaliui (22) bei Novakui Džokovičiui (21).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas