Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 21

R.Federeris neatmeta galimybės tapti vienu iš „Laver Cup“ turnyro kapitonų

Šveicarijos teniso legenda Rogeris Federeris kaip kviestinis svečias atvyko į Vankuverį (Kanada), kur jau šį savaitgalį įvyks kasmetinis komandinis teniso turnyras „Laver Cup“.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasaulio ir Europos rinktinėms atstovaujančios teniso žvaigždės jau netrukus stos prie starto linijos „Rogers“ arenoje, kur šeštą kartą įvyks „Laver Cup“ pirmenybės.

Tris kartus šį turnyrą laimėjęs, o praėjusiais metais Londone paskutinį karjeros mačą sužaidęs Rogeris Federeris yra vienas iš „Laver Cup“ įkūrėjų ir jau prisistatė Vankuveryje bei spėjo pabendrauti su jaunaisiais tenisininkais.

Bendraudamas su žurnalistais šveicarų maestro atskleidė, kad ateityje būtų nieko prieš tapti Europos komandos kapitonu. Nuo pat turnyro starto 2017 metais šias pareigas eina švedas Bjornas Borgas, o kitoje barikadų pusėje kapitonu išlieka amerikietis Johnas McEnroe.

„Man labai patinka būti teniso atmosferoje. Galbūt vieną dieną tapsiu komandos kapitonu. Šiuo metu tokių planų neturiu, bet ateityje tai skamba visai smagiai“, – kalbėjo jis.

Lygiai prieš metus žaisdamas poroje su Rafaeliu Nadaliu su tenisu atsisveikinęs 42-ejų tenisininkas pasidalijo duetais, kuriuos kartu rungtyniaujančius norėtų išvysti ir šį savaitgalį.

„Norėčiau pamatyti Hubertą Hurkačą poroje su Andrejumi Rubliovu. Pasaulio komandoje intriguoja Benas Sheltonas, galbūt jis žais su Frances Tiafoe arba Tayloru Fritzu“, – atskleidė Federeris.

Likus vos kelioms dienoms iki turnyro starto, Europos rinktinė prarado du svarbius tenisininkus, kurie pasitraukė dėl traumų – tai Holgeris Rune (ATP-4) ir Stefanos Tsitsipas (ATP-5).

Juos pakeis Alejandro Davidovichius Fokina (ATP-25) ir Arthuras Filsas (ATP-44), o kartu su jais vienoje komandoje žais ir A.Rubliovas (ATP-6), Casperas Ruudas (ATP-9), H.Hurkačas (ATP-16) ir Gaelis Monfilsas (ATP-142).

Pasaulio rinktinę į priekį ves T.Fritzas (ATP-8), F.Tiafoe (ATP-11), Tommy Paulas (ATP-13), Felixas Auger-Aliassime'as (ATP-14), B.Sheltonas (ATP-19) ir Francisco Cerundolo (ATP-21).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas